Geen stunt ZDH A1 tegen WSV

ZDH A1 is er zaterdag in Wormer niet in geslaagd punten van de nummer twee op de ranglijst af te snoepen. Hoewel er bij rust slechts één doelpunt op het scorebord stond (1-0) , liep WSV A2 in de tweede helft uit naar 5-1.

Op het slechts anderhalf jaar oude sportcomplex begon de wedstrijd een kwartier later dan gepland, omdat de scheidsrechter er niet van op de hoogte was gesteld dat hij moest fluiten. Met de wind in de rug startten de jonge Zwaluwen heel behoorlijk. Veel duels werden uitgevochten op het middenveld, waardoor de aanvallers van beide ploegen maar sporadisch gevonden werden. Na een kwartier was de eerste doelpoging een feit. Na een zeldzaam slippertje van Jurre Daalder schoot een aanvaller snoeihard op de paal. Even daarvoor wist keeper Jacky Kooij een afstandschot knap tot corner te verwerken.

Aan de andere kant werd ZDH gevaarlijk via aanvoerder Timo Westdorp, die zijn voorzet na een lange rush net voorlangs zag gaan. Even later zorgde Björn Nichols bijna voor de 0-1 toen hij na een mooie combinatie met spits Jimmy Krugers hard op de vuisten van de keeper schoot. De ruststand leek 0-0 te worden, maar vlak voordat het rustsignaal klonk kregen de jonge Hoornders een domper te verwerken toen twee aanvallers aan de aandacht van de verdedigers wisten te ontsnappen en met zijn tweeën Kooij kansloos lieten.

Na een korte theepauze keerden de Zwaluwen vol goede moed terug op het veld en gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook bijna nadat Nichols Krugers vrij zag staan net buiten de zestien, maar die kon niet de rust bewaren voor een goed schot of een breedtepass op rechtsbuiten Joël Nieuwenhuizen.

De nummer twee van de competitie, die op verliespunten eigenlijk koploper is, profiteerde van de missers van ZDH en liep binnen vijf minuten uit naar 3-0. Een voorzet vanaf de linkerflank leverde zelfs een 4-0 voorsprong op voor de Wormers. Westdorp wist vlak voor tijd nog de Tesselse eer te redden door een lange rush tot doelpunt te promoveren. Direct na de aftrap scoorde WSV voor de laatste maal en floot de puik leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd: 5-1.