Boukje Heidstra met Particolare in actie tijdens de dressuurwedstrijd in manege Akenburg.
Boukje Heidstra met Particolare in actie tijdens de dressuurwedstrijd in manege Akenburg. Foto: Facebook

Debutante scoort hoog tijdens dressuurwedstrijd Akenburg

Amazone Boukje Heidstra debuteerde dit weekend met haar paard Particolare in de klasse B tijdens een dressuurweekend in manege Akenburg. Ze wist twee hele nette proeven neer te zetten en behaalde hiermee tweemaal een hoge score van 200 en 203 punten. Ondanks dat ze de enige deelnemer was in deze klasse waren de oranje rozetten meer dan verdiend en behaalde zij 4 winstpunten.

Bij de B-pony's was Bente Jalving met Babieëca de concurrentie te sterk af. In beide proeven pakte ze de eerste plaats met 195 en 210 punten en vier winstpunten. Roos Bloemendaal met Dancer werd in de eerste proef tweede met 181 punten. In de tweede proef ging de tweede prijs naar Eliza Blom met Ster. Bloemendaal en Blom verdienden twee winstpunten.


Silve Schoorl en Valliant kwamen in de klasse L1/L2 paarden aan de start. Met maar liefst 197 en 199 punten wist zij tweemaal het oranje lint binnen te slepen en pakte ze vier winstpunten. In de eerste proef werden Charity Wetsteen met Enjoy en Priscilla Noorlander met Fernando gedeeld tweede met 194 punten. Marleen Bergamin met La Vie en Wetsteen kwamen op een tweede en derde plaats met 193 en 192 punten in de tweede proef. Wetsteen, Noorlander en Bergamin lieten 2 winstpunten noteren.


Jill Mantje scoorde met Corry haar laatste winstpunt in de klasse L2 en mag nu promoveren naar de klasse M1. In de eerste proef werd zij eerste met 183 punten. In de tweede proef moest Mantje de eerste plaats af staan aan Sanne Zandstra met Banjer die 182 punten kreeg van de jury. Beide dames verdienden 2 winstpunten. Bij de L2 pony's cat. D/E werd Manon Blom twee keer eerste met 186 en 187 punten en twee winstpunten. Winstpunten waren er voor Hannah Ipenburg, Maaike Rentenaar, Mirjam Hin, Marloes Veen, Ilona van der Vis, Eva Witte, Sanne Graaf, Suzan Pijper.