Zaalvoetballers aan kop na overwinning

Texel'94 heeft vrijdagavond zichzelf een prima dienst bewezen door in eigen huis AC Kingdom te verslaan, terwijl koploper Kawin in Schagen niet verder kwam dan een gelijkspel. Door deze resultaten staat Texel nu fier aan kop in de Topklasse A.

De heenwedstrijd in Amsterdam leverde een moeizaam gelijkspel op, na een vroege achterstand konden de Texelaars pas laat de schade repareren. Ook vrijdagavond kwam Texel'94 binnen tien minuten op een achterstand, een fraaie counter van de bezoekers leverde de 0-1 op. Lesley Koning bracht enkele minuten later de ploegen weer in evenwicht door een vrije trap kiezelhard langs de muur te jagen. Diezelfde Koning onderschepte na een kwartier spelen de bal op eigen helft een liet de doelman kansloos: 2-1. De behendige balvirtuozen uit Amsterdam lieten bij tijd en wijle hun individuele klasse zien, maar stuitten keer op keer op een formidabele doelman Ali Smit. Vier minuten voor de wissel bouwde Texel de voorsprong verder uit nadat Pieter Jan Eelman met een gerichte vrije trap de bal in de linkerhoek deponeerde. De tweede helft werd aangevangen met een marge van twee doelpunten maar onoplettendheid bij een hoekschop zorgde voor hoop in het team van Kingdom: 3-2. Texel hield het tempo onverminderd hoog en probeerde verder van het eigen doel te verdedigen maar had het te danken aan goalie Smit dat de gelijkmaker niet viel. De krachten bij Kingdom vloeiden langzaam weg en Texel zag kans om het verschil weer op twee te brengen. De onvermoeibare Jesper Arkenbout ontving in de 15e minuut een steekbal van Ruben Duinker en schoot beheerst de vierde Texelse treffer binnen. Twee minuten later was het duel beslist, Ralph Slik kogelde de bal hard op de lat maar in de rebound kreeg Joren Bakker het leer precies op zijn hoofd en vloog hij binnen: 5-2. Texel had in deze fase kans om de score verder uit te bouwen maar was onnauwkeurig in de afwerking en trof vele malen de onberekenbare sluitpost van Kingdom. Toch was het Pieter Jan Eelman die het laatste woord had; vlak voor het einde kon hij alleen op het vijandelijke doel afstevenen. Oog in oog met de doelman bleef de topschutter ijzig kalm en bracht de eindstand op 6-2. Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd in Wervershoof en 23 januari staat de kraker tegen Kawin op het programma. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 30 januari wanneer Texel de gastheer van Amersfoortse Boys zal zijn. De aftrap staat gepland om 19.25 uur.