Afbeelding
Foto: Familie Bakker

Winterkeuring

schapenfokkers

Hoe staat het er, bijna een half jaar na de keuring op de Fokveedag op de Groeneplaats, voor met de rammen, ooien en ram- en ooilammeren. Dat wordt zaterdag 17 januari duidelijk als de Texelse schapenfokkers hun jaarlijkse winterkeuring houden in manege Akenburg.

De keuring begint om 12.15 uur. Er worden oude rammen, jarige rammen, ramlammeren en ooilammeren gekeurd. Alle dieren worden gewogen. Er is ook veel animo voor de jeugdrubriek, waarin kinderen met een ooilam door de ring gaan. Er is een verloting met als hoofdprijs een ooilam. Keurmeesters zijn Ido Altenburg en Filippus Hoekstra.


Voorbeschouwing

Tevoko

De Texelse volleybalsters van Tevoko mogen zaterdag weer thuis spelen. Dit keer is de tegenstander Compaen 2 uit Wormer, zij staan vijfde in de competitie. De uitwedstrijd op 4 oktober ging met 3-2 naar Compaen, dit team heeft twee sterke buitenaanvalsters, waar Tevoko moeite mee had. Net als afgelopen zaterdag zal Tevoko weer alles op alles zetten om toch nog wat setpunten te gaan pakken wat zeer noodzakelijk is. De Texelse selectie bestaat uit: Ivet Former, Joannie Schaapman, Marike Oostra, Meline Boekel, Maud Bijvoet, Monique Leijstra en Connie Joling. De wedstrijd begint om 14.00 uur in sporthal Ons Genoegen.


Tabletcafé in de

bibliotheek



In de bibliotheek in de Drijverstraat is vrijdag 30 januari van 19.00 tot 20.30 uur het eerste Tabletcafé van 2015. Deze service van de bibliotheek wordt elke maand georganiseerd, afwisselend op de laatste dinsdag of de laatste vrijdag van de maand. De eerstvolgende data zijn 30 januari, 24 februari, 27 maart, 28 april, 29 mei en 30 juni. De toegang voor het Tablet café is gratis en in de bibliotheek is altijd draadloos internet beschikbaar.