Vervolg Zandkoog

Vertegenwoordigers van zorgcoöperatie TexelHealth hebben in het gesprek donderdag met mensen van De Zandkoog en afgevaardigden van het Gemini aangegeven de garantie die de mensen van De Zandkoog vragen niet te kunnen geven.

De 'Zandkogers' willen de garantie dat de plannen van Texel Health met de Zandkoog niet ten koste gaan van het functioneren van de zittende praktijken in het gebouw. Zij geven aan geen ruimte te kunnen en willen inleveren voor de nieuwe zorgcoöperatie. TexelHealth: 'De nieuwe ontwikkelingen worden stapsgewijs en gefaseerd aangepakt. Juist daarom is de optie om aan te plussen op het bestaande gebouw zo aantrekkelijk en ook tijd- en kostenbesparend. Starten met volledige nieuwbouw duurt langer en kost meer. Het bestuur van Texel Health is bereid deze zaken nogmaals tegen elkaar af te wegen. 'Hierbij blijft het belang om bredere zorg dichterbij voor de Texelaar te organiseren zwaar wegen. Zoals ook de vraag wat de gevolgen zijn voor tijdpad en kosten als geen gebruik zou kunnen worden gemaakt van het bestaande gebouw.' Het bestuur vergadert daarover in de vierde week van januari.

Er is ook een geschillencommissie actief, die oordeelt of de verkoop van de Zandkoog van Woontij aan Texel Health en de voorgenomen plannen hiermee overeenstemmen met gemaakte afspraken.