Winst Noorlander

Tijdens het Kringkampioenschap voor de klassen M tot en met ZZ-licht voor dressuurrijders dat dit weekend werd verreden in Barsingerhorn is Priscilla Noorlander Kringkampioen Z1 geworden.

Combinaties die zich weten te plaatsen tijdens deze wedstrijd mogen zich opnieuw bewijzen tijdens het Noord-Hollands kampioenschap (het regiokampioenschap) in Benningbroek half februari. Naast Noorlander wisten twee andere Texelse combinaties zich te plaatsen voor dat kampioenschap. Priscilla Noorlander verscheen met Dionisos in de dressuurbaan in de Z1 en reed twee keer naar de winst in beiden proeven en mag zich daardoor Kringkampioen Z1 noemen.

Eva van der Linde zadelde Dark Knight Texel voor een proef en een kür op muziek in de Z2. Met haar eerste proef bemachtigde ze een eerste plek, met de kür reed ze naar de tweede plaats. Eva werd met deze prestatie knap overall tweede en mag zich Reservekampioen Z2 noemen. Met Cordoba verscheen Priscilla ook in de Z2 klasse in de ring en wist zich tevens met dit paard te plaatsen voor het regiokampioenschap. Zondag verschenen Mandy Bosma met Evita (M1) en Alicia Saal met Chris van Wiko (M2) aan de start. Beiden wisten zich niet te plaatsen.