Dit schilderij is te zien op de expositie van  Daan van Loenhout in De Kombuis.
Dit schilderij is te zien op de expositie van Daan van Loenhout in De Kombuis. Foto: Daan van Loenhout

Filosofie en natuur passies Van Loenhout

Kunstenaar Daan van Loenhout viert in 2015 dat zijn atelier De Goede Verwachting nabij Oosterend voor het tiende jaar toegankelijk is voor publiek.

De afgelopen jaren organiseerde hij er exposities van eigen werk en collega's en hield er workshops tekenen en schilderen. De laatste tijd maakt hij ook steeds meer sculpturen en kunstwerken waarbij licht een grote rol speelt. Filosofie en natuur vormen zijn grote passies en dat laat hij ook steeds zien in zijn kunstwerken.

2015 wordt een bijzonder jaar met museumbezoeken aan de 'overkant' onder leiding van de kunstenaar, extra workshops en allerlei feestelijke activiteiten.

Van Loenhout exposeert in Café Restaurant De Kombuis in Oudeschild tot en met eind januari een collectie maritieme schilderijen en tekeningen.

Op het programma staat onder meer de cursus 'Schilderen in het Hier en Nu'. 'Hoe zou het zijn om altijd een onderwerp bij de hand te hebben; om nooit om inspiratie verlegen te zitten? Zonder intellectuele ideeën kunnen schilderen en daar plezier in hebben, dat leer je tijdens de cursus 'Schilderen in het hier en nu' bij Daan van Loenhout.' De cursus bestaat uit vijf lessen. De lessen beginnen op 28 januari om 14 uur in zijn atelier aan de Genteweg. Voor uitgebreide berichtgeving zie www.daanvanloenhout.nl.