Winterwandeltocht door de Dennen

Wandelsportvereniging Het Gouden Boltje houdt zondag 18 januari de derde winterwandeltocht. Het parcours loopt door de Dennen, beginpunt is bospaviljoen Het Turfveld. Gestart kan worden tussen 13.00 en 14.00 uur. Gewandeld kan worden op de afstanden van 5 en 10 kilometer. Voor degenen die gebruik willen maken van het openbaar vervoer is het raadzaam tijdig te bellen met de centrale; nummer 0222.784.000 en vragen of vervoer naar het Bospaviljoen mogelijk is. Leden betalen €2,- en niet-leden betalen € 3,-.


Foto-expositie van

bewoners Skuul

Bewoners van De Skuul exposeren vanaf vrijdag 16 januari in galerie Tusse de Banke aan de Groeneplaats in Den Burg. Met foto's en teksten brengen de bewoners in beeld wat verslaving is en hoe mensen die verslaafd zijn tegen de wereld aankijken. De foto's zijn de afgelopen weken gemaakt onder begeleiding van Tonnie Bruining, staflid van de instelling voor verslavingszorg op 't Horntje. Zij maakt zelf ook graag foto's en merkte dat met foto's veel over een verslaving te vertellen valt. Zo toont een van de bewoners met een foto van een boom hoe hij aan de alcohol ging om een gevoel van leegte en miskenning te verzachten en vervolgens de regie over het leven verloor. Er zijn ook telkens bewoners van De Skuul aanwezig in Tusse de Banke om te vertellen over de expositie. Die duurt tot vrijdag 23 januari en is dagelijks geopend van 11.00 tot 16.00 uur. De expositie wordt vrijdag om 16.30 uur officieel geopend.


Probeerles Artex

Musicalkoor



Kinderen tot en met 13 jaar kunnen donderdag 15 januari een probeerles volgen bij het nieuwe Artex Musicalkoor onder leiding van Arlene Coyle-van Tatenhove. Arlene is zangdocente en wil met de kinderen aan de stemontwikkeling werken. Ze studeerde zang aan The Royal Scottisch Academy of Music and Drama. Ze speelde veel rollen in musicals en opera's en was onder meer solist in een show van Cirque du Soleil. Al sinds haar opleiding aan de Royal Scottish Academy of Musical and Drama in Glasgow-Schotland geeft ze les aan zowel gevorderden als beginners. Deelname aan het koor kost €6,- per maand. De les begint om 15.15 uur.