Popkoor Texel

in Paradiso

Popkoor Texel heeft zaterdag in het Amsterdamse Paradiso meegedaan met de Korendag.

De koorleden (52 ), het combo bestaande uit Lucas Tijssen, Siebold van Breukelen, Orph van Oostveen en Marcel Buijsman en natuurlijk dirigent Mathieu Vulto vertrokken om 9.30 uur met een bus van Texeltours. Eerst werd er op het Max Euweplein ingezongen, onder toeziend oog van winkelend publiek dat stil bleef staan om te luisteren.

Daarna vertrok het gezelschap richting Paradiso. Bij binnenkomst was het een drukte van belang, het grootste koor was 150 man groot. Ieder koor had 15 minuten om ongeveer vier nummers te laten horen. Na een gospelkoor was aan het Popkoor Texel de eer om het podium te betreden.

'Opvallend was dat na het inzetten het doodstil werd in een bomvol Paradiso. Mensen werden ontroerd, zaten te genieten en goedkeurend te knikken', laat het Popkoor in een reactie weten. Het repertoire bestond uit: De Speeltuin, Unwritten, Birds en de Shaffymedly.

De teksten kwamen duidelijk over, dit door goed articuleren aangeleerd door dirigent Mathieu Vulto en de intentie waarmee gezongen werd. Dit samen zorgde ervoor dat de nummers echt bij mensen binnenkwamen. 'Dat zegt toch wel wat over het niveau van het koor. Mede dankzij Artex, Teso en Texeltours kan er op een onvergetelijke dag worden teruggekeken', laat het Popkoor via een persbericht weten.