Spelsituatie uit de wedstrijd Tevoko tegen WhamWham.
Spelsituatie uit de wedstrijd Tevoko tegen WhamWham. Foto: Willem Sangers

Verlies volleybalsters

In een spannend duel tegen WhamWham waarin de strijd vaak gelijk op ging konden de volleybaldames van Tevoko net niet de laatste punten van de set pakken. De 1-3 nederlaag houdt de Texelaars op de voorlaatste plaats.

Waar de eerste twee sets nipt verloren gingen, pakten de Texelse dames de derde set met dikke cijfers, om vervolgens weer nipt de vierde te verliezen. In de eerste set begon Tevoko met de twee invallers Meline Boekel en Monique Leijstra. De start van de eerste set verliep niet geheel vlekkeloos omdat de dames even aan elkaar moesten wennen. Maar al vrij snel werd duidelijk dat er tegen Wham Wham punten gepakt konden worden. Er werd hard gewerkt en met veel enthousiasme pakten de Texelse dames diverse punten met hard geslagen ballen van Ivet Former en Meline Boekel. Tevoko kwam zelfs nog op een voorsprong van 17-12, maar door de onwennigheid werden er enkele fouten gemaakt en Wham Wham profiteerde hiervan en pakte de eerste set met 22-25. De tweede set was identiek aan de eerste. Er werd goed gepassed en verdedigd, maar slordige foutjes zorgden ervoor dat Tevoko geen afstand kon nemen van Wham Wham. Lange ralleys, wat leuk was voor het publiek, werden afwisselend gewonnen. Na een lange strijd ging uiteindelijk de set met 23-25 naar Wham Wham. In de derde set ging Tevoko de opstelling wat wijzigen en dit pakte wonderbaarlijk goed uit. Ineens ging het lopen bij Tevoko. De pass kwam goed aan waardoor er gevarieerd aangevallen kon worden en Wham Wham had in deze set niets in te brengen. Met goed spel van de Texelse dames ging deze set zeer eenvoudig met 25-13 naar Tevoko. Het was mooi geweest als Tevoko deze vorm kon behouden, maar helaas voor de Texelse dames zakte het weer wat in door concentratiegebrek. Hier maakte Wham Wham meteen gebruik van en nam een kleine voorsprong. Tevoko kon wel bijblijven maar het was onvoldoende om de set te pakken. De vierde set ging met 21-25 naar Wham Wham. De Texelse dames waren enigszins tevreden met het spel, maar toch wel wat teleurgesteld doordat er maar één set gewonnen is. Volgende week spelen de dames weer thuis, dit keer om 14.00 uur tegen Compaen uit Wormer.


Aanmelden Bixiedag

Ponyrijders die mee willen doen aan de Bixiedag op zondag 8 februari bij Manege Akenburg kunnen zich opgeven. De dag is voor kinderen van 6 tot enmet 13 jaar die met een eigen– of verzorgpony wedstrijdervaring willen opdoen. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de ponyclub. De kinderen kunnen meedoen aan een dressuurproef, springproef en een spelletje. Het is speciaal voor kinderen en pony's met weinig ervaring. Het is mogelijk de pony door een ouder aan de hand te laten begeleiden. Het kost €5 voor één proef en €10,- voor een dressuur –en springproef. Voor aanmelding en meer informatie: Andrea Keijser: 06-53840054 of bixietexel@gmail.com. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 februari.