Verkleed darten op De Krim op vrijdagavond volgens het thema Boerderijdieren.
Verkleed darten op De Krim op vrijdagavond volgens het thema Boerderijdieren. Foto: Jeroen van Hattum

Belg wint op De Krim

De Belgische darter Kim Huybrechts heeft van het weekend toegeslagen op de achtste Texel Darts Trophy: zowel vrijdag, zaterdag als zondag won hij het toernooi op De Krim.

Vrijdagavond won de Belgische darter het Mix Dart Toernooi met zijn gelegenheidspartner Jennifer Bouley door in de finale het duo Rick van Roosmalen en Peter Klein met 3-1 te verslaan. Zaterdag schreef de Belg bij het heren het Single Toernooi op zijn naam door in de finale met 5-3 te winnen van Dirk van Duyvenbode en zondag won Huybrechts samen met Sven Wens het Koppel Toernooi. De twee waren daar in de finale met 5-4 te sterk voor Dirk van Duyvenbode en Gert Herms. Huybrechts ís een speler die sinds 2011 uitkomt in de PDC, de dartsorganisatie waarbij ook Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn aangesloten.

De Texel Darts Trophy kende zo'n vierhonderd deelnemers wat drie dagen lang tot behoorlijke drukte en levendigheid leidde in De Kiekendief, de zaal van het speelparadijs en een paar achterliggende zalen. In totaal waren 48 banen uitgezet waarop overdag en 's avonds werd gedart. Vrijdagavond was de animo bij het Mix Dart Toernooi dusdanig groot dat pas in de nacht de finale kon worden gespeeld. Het merendeel van de deelnemers bleef volgens Jan van Dee, één van de organisatoren, op het vakantiepark slapen. Er deden zestien Texelaars mee. Het duo Mariska Wesdorp en Yvette Flier reikte zondag tot een plaats in de halve finale van het Koppel Toernooi. De twee moesten het daarin met 2-3 afleggen tegen Marjolein Eijbers en Yvanka van Welt. Dat was niet bepaald een schande: Eijbers en Van Welt stonden zaterdag tegenover elkaar in de finale van het Single Toernooi voor de vrouwen, waarbij Eijbers won. Het Koppel Toernooi werd gewonnen door Femke Herms en Diana Appeldoorn die Eijbers en Van Welt in de finale met 4-1 versloegen.

Bij het Single Toernooi wist Wesdorp door te dringen tot de kwartfinales. Roy Prins was zaterdag succesvol in het jeugdtoernooi alwaar hij eveneens tot de kwartfinales kwam. Jaimey van Bavel won het jeugdtoernooi. Andere Texelaars die meededen op De Krim waren Wouter Beens, Marcel Verhagen, Simon Koorn, Mark Oosterhuis, Mark Weeremans, Wesley van Putten, Gerrit Jan Booy, Piet Grisnich, Jeroen Schouwstra, Ronald Timmer, Mischa Witte en zijn zoon Jochem Witte die debuteerde op de Texel Darts Trophy. Oosterhuis vormde zondag in het Koppel Toernooi een duo met Co Stompé, een van de bekende darters die op het toernooi aanwezig was. De volgende Texel Darts Trophy wordt op 8,9 en 10 januari 2016 gehouden.