Joost Dijkstra (links) en tostiman Maurice Plompen in de keuken van de familie Plompen.
Joost Dijkstra (links) en tostiman Maurice Plompen in de keuken van de familie Plompen. Foto: Milner

Nieuw naambordje voor Tostilaan

De Tostilaan heeft zijn naam weer terug. Joost Dijkstra, Brand Manager van kaasfabrikant Milner, heeft vrijdag een nieuw naambord voor de Tostilaan aangeboden aan 'tostiman' Maurice Plompen.

Maurice bakt elke donderdag tosti's voor zijn Illés Plompen en dienst vrienden, die voor het naamloze straatje achter het gemeentehuis de naam Tostilaan hadden bedacht. De gemeente vond het een mooi idee, en met de steun van de raad konden de naambordjes worden aangebracht. Maar die zijn zo mogelijk nog gewilder dan de tosti's van Maurice, want al kort na de onthulling door de jonge tosti-eters waren de bordjes spoorloos verdwenen. Kaasproducent Milner kreeg hier lucht van en bedacht een toepasselijke stunt. Kaas is immers een even belangrijk als onmisbaar ingrediënt van de tosti's die Maurice bakt.

Vrijdag bood Joost Dijkstra van Milner een nieuw Tostilaan-naambord aan en kreeg de tot 'tostiman' gekroonde Maurice Plompen een kaas. 'Wat leuk dat we de Tostilaan terug hebben! En heel veel kaas, zodat we de komende tijd nog genoeg tosti's kunnen eten', aldus de enthousiaste tosti-eters.