Afbeelding
Foto: 12 Balcken

Schotse piloot exposeert foto's op expositie in 12 Balcken

Als een internationaal piloot uit Schotland, kende Will Suttie Texel voornamelijk uit de lucht. Dat hij ook vanaf de grond mooie foto's kan maken is te zien op een expositie van zijn werk in de serre van De Balcken.

Toen hij drie jaar geleden als bezoeker op Texel was met vrienden, raakte hij enthousiast over diverse landschappen op het eiland. Zijn 40-jarige passie voor fotografie heeft hij de afgelopen drie zomers ook op Texel gebruikt. Het resultaat is te zien op de eerste expositie van zijn werk. Hij is er nog lang niet op uitgekeken, en is inmiddels als regelmatig bezoeker ook in taveerne De 12 Balcken in Den Burg te vinden. Een prima mogelijkheid zijn werk en zijn passie voor het eiland te verbinden. Tot half februari is zijn werk nog te bewonderen en te koop.


Lezing over 'leven na dood van sterren'

Volkssterrenwacht De Jager organiseert vrijdag 16 januari een lezing door Prof. Dr. Ed van den Heuvel, met als titel: "Het leven na de dood van sterren: neutronensterren, zwarte gaten en witte dwergen". Aanvang 20.00 uur.

Professor van den Heuvel is emeritus hoogleraar van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een uitmuntend verteller en werd vooral bekend door zijn werk op het gebied van vorming en evolutie van compacte objecten (neutronensterren, zwarte gaten en witte dwergen) in dubbelsterren en op het gebied van de studie van gammaflitsen. De lezing is in de Sterrenzaal van Ecomare. Iedereen is welkom. De toegang is €5,-, donateurs gratis. Koffie en thee gratis.