Er komt geen parkeerverbod langs de Vuurtorenweg.
Er komt geen parkeerverbod langs de Vuurtorenweg. Foto: Henk Leyen

Geen parkeerverbod smalle berm

Het college heeft besloten geen parkeerverbod in te stellen voor de smalle berm langs de Vuurtorenweg. Wel wordt misschien een tijdelijk verbod van kracht als de politie vindt dat de verkeersdrukte dat wenselijk maakt.

Het afgelopen jaar ontstond opschudding en verwarring over optreden tegen parkeerders in genoemde berm, een maatregel die na protesten al weer snel ongedaan werd gemaakt. Het college nam nog meer besluiten op verkeersgebied. De maximale parkeertijd van een uur in de Heemskerckstraat in Oudeschild zal voorlopig niet worden uitgebreid naar de Loodssingel en de J.C. Rijpstraat. Gehandicaptenparkeerplaatsen in de Brouwerstraat, Haffelderweg, Wilhelminalaan en Jan Dirksoord in Den Burg zullen worden opgeheven en er komt een nieuwe algemene gehandicaptenparkeerplaats bij Houtmanstraat 35 in Oudeschild. De voetgangersoversteekplaats (VOP) in de Beatrixlaan ter hoogte van de gymzaal wordt opgeheven omdat hij nauwelijks wordt gebruikt, maar de VOP bij de kruising Gasthuisstraat die veel wordt gebruikt door leerlingen van de Vrije School wordt beter aangegeven. Op de fietsstroken van de Gasthuisstraat tussen Beatrixlaan en Pontweg zullen fietstekens worden aangebracht om duidelijk te maken dat auto's hier niet mogen stoppen of parkeren.


Oldtimer blijft

De gemeente blijft eigenaar van de Bedford brandweerauto die tussen 1953 en 1977 op Texel in gebruik was.

De oldtimer zal dus niet worden overgedragen aan de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord die ingaand dit jaar de brandweerzorg van de gemeente heeft overgenomen en daarmee ook het materieel, materiaal en overige goederen in de brandweerkazernes. Om historisch/nostalgische redenen wordt de antieke auto, die door een clubje liefhebbers in goede staat wordt gehouden, buiten de over te dragen boedel gehouden. Voor de leiding van de Veiligheidsregio was dat geen probleem.