TB wil tandem voor Larissa Klaassen

De gemeente zou Larissa Klaassen financieel met €15.000,- moeten ondersteunen, zodat zij in aanloop naar de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro een tandem kan aanschaffen die 'Paralympisch-proof' is.

Dat stelt Texels Belang in een initiatiefvoorstel dat de partij aan de andere politieke partijen in de gemeenteraad heeft voorgelegd. Klaassen, die een paar weken geleden Nederlands kampioen baanwielrennen werd, moet nog een goede tandem hebben die geschikt is voor wereldkampioenschappen en de Paralympische Spelen. Ze had samen met haar voormalige partner Kim van Dijk een goede tandem die de Dorian Foundation van Dorian van Rijsselberghe had aangeschaft, maar die tandem werd na de breuk tussen beide sporters aan Van Dijk toegewezen. Tijdens het NK baanwielrennen reed Klaassen samen met haar nieuwe partner Haliegh Dolman op een geleende tandem die niet geschikt is voor een WK of de Spelen. TB zegt er verbaasd over te zijn dat Klaassen niet voor steun van de Dorian Foundation in aanmerking komt en hoopt dat de gemeente over de brug wil komen. 'Het is tijd voor de gemeente om een einde te maken aan de onzekere sportieve toekomstdroom van Larissa. Zij heeft besloten goud te halen op de Paralympische Spelen, maar dan wel op een goede tandem.' Volgens Texels Belang verdient Klaassen financiële ondersteuning omdat zij een sportieve ambassadeur voor Texel is. Eind maart staat het wereldkampioenschap baanwielrennen op de agenda en dan wil de Texelse die een visuele handicap heeft ook een medaille halen. De Dorian Foundation is het fonds dat de gemeente in 2012 aan Van Rijsselberghe schonk toen hij Olympisch kampioen windsurfen was geworden. Het fonds is bedoeld om talentvolle sporters te helpen in ontwikkeling, onder meer wanneer zij worden beperkt door de regio waarin ze wonen.


F16's oefenen

Straaljagers van vliegbasis Leeuwarden hervatten vanaf maandag 12 januari hun trainingen. In de weken 3, 5, 7, en 9 trainen de jachtvliegers boven land en zee. Tijdens de avondvliegweken wordt van maandag tot en met donderdag gevlogen tussen 14.00 en uiterlijk 23.00 uur. Op vrijdag wordt er overdag gevlogen. In de overige weken wordt gevlogen tussen 08.00 en 16.30 uur. Voor klachten kunnen mensen terecht op het gratis nummer 0800-0226033 of via de website van Defensie: http://www.defensie.nl/onderwerpen/geluidsoverlast