Damtitels voor Losseni Savané en Jordi Kortekaas in Bijenkorf

Het sneldamtoernooi dat de damclub traditioneel aan het einde van het jaar in de Bijenkorf houdt telde ook dit jaar een sterke bezetting. Helaas was de titelverdediger verhinderd, maar de deelname van zowel een nationaal als een internationaal meester compenseerden dat ruimschoots.

Bij de jeugd ging de titel naar Jordi Kortekaas, die al zijn partijen overtuigend wist te winnen. Daarachter eindigde Jesse Klaver nipt voor Max Boomhouwer op het podium. Die twee speelden ook de leukste partij van de dag: ze lieten de stelling op hun bord volledig vastlopen waarbij Jesse de eerste was die geen geldige zet meer kon uitvoeren, en dus met nog 32 schijven op het bord kon opgeven. De sterkste jeugdspeler kwam overigens niet uit in het jeugdtoernooi, maar speelde mee in het hoofdtoernooi en wist zich tussen de volwassenen prima staande te houden. Twee spelers staken met kop en schouders uit boven de rest: oud-Texelaar Losseni Savané (die nog steeds een vaste waarde is in het Texelse bondsteam) en topspeler Leopold Sekongo. Beiden kwamen net terug van een prima WK blitzdammen en toonden overtuigend aan dat ze in deze discipline tot de landelijke top behoren. De beslissing voor de titel viel in hun onderlinge duel dat Losseni door een prachtige slagzet besliste. Het podium werd gecompleteerd door Guido van den Berg uit Schiedam die op weerstandspunten net de beste Texelaar Piet Bakelaar voor bleef. Van den Berg was wel de enige die bijna De Savané wist te verslaan.


Kunst Noorlander

In 't Drijverhuus in Den Hoorn wordt zondag 11 januari om 15.00 uur een tentoonstelling geopend van schilder Henk Noorlander. De expositie is tot en met 1 maart elke zaterdag, zondag en maandag geopend van 13.00 tot 16.00 uur.