Gemeente zamelt kerstbomen in

De gemeente zamelt morgen (woensdag 7 januari) traditiegetrouw kerstbomen in op verschillende plekken op het eiland. Elke ingeleverde boom is goed voor een vergoeding van twintig eurocent en een lootje voor een loterij.

De bomen worden van 13.30 tot 15.30 uur ingezameld op negen locaties. Drie daarvan zijn in Den Burg: het pand van Gemeentewerken aan de Reijer Keijserstraat, de hoek van de Sluyscoogh/Buytengors in de Mars en parkeerterrein Krakeling. In De Cocksdorp wordt woensdagmiddag ingezameld bij het parkeerterrein voor het Eierlandsche Huis, in De Koog bij de parkeerplaats Nikadel achter de Lidl en in Den Hoorn aan de parkeerplaats Stolpweg bij de groencontainer. In Oudeschild is de inzameling aan de ingang van het speelveld aan de Trompstraatzijde, in Oosterend bij de parkeerplaats Botterstraat en in De Waal op de parkeerplaats van het Vermaningspad.


Brieven

Jan Blom van hoeve Vrij en Blij, deelnemer aan Boer Zoekt Vrouw van de KRO, heeft 110 brieven gekregen van vrouwen die belangstelling in hem hebben. Dat werd zondagavond bekendgemaakt in een nieuwe uitzending van het programma. Blom kan daarmee rekenen op warme belangstelling: de topper was boer Tom die een recordaantal van 1109 brieven kreeg. Tweede in rij was boerin Bertie met 175 brieven, gevolgd door Blom. Dat betekent dat hij de komende weken nader wordt gevolgd door de KRO in zijn pogingen een vrouw te vinden. Boer Zoekt Vrouw wordt elke zondagavond uitgezonden op NPO1. De komende weken is te zien hoe de boeren speeddates hebben, een dagje op pad gaan met vijf vrouwen en hoe er uiteindelijk drie op de boerderij blijven logeren.


Kunstatelier

Het Kunstatelier voor kinderen van Susana Mulas begint woensdag 21 januari met een nieuwe serie van twaalf woensdagmiddagen in Den Burg. Het Kunstatelier is er voor kinderen van 6 tot 12 jaar om kennis te maken met verschillende kunstvormen en technieken, zoals schilderen met aquarel- of acrylverf, tekenen met houtskool en pastelkrijtjes of met klei een beeldje boetseren. In een speelse sfeer maken de kinderen kennis met de wereld van de kunst en hun eigen creativiteit. Elke bijeenkomst wordt ingeleid met voorbeelden uit de kunst, muziek, sprookjes of de natuur. De kinderen werken in kleine groepjes. De serie van twaalf bijeenkomsten kost €120,-. Aanmelden kan via tel. 322 512 of via email: susana.mulas@planet.nl