Ticketverkoop Kayak en Emerald van start

Wie verzekerd wil zijn van een plekje bij de concerten van Caro Emerald en Kayak op het openingsweekend van Texel 600 jaar eind maart kan vanaf vrijdag z'n slag slaan. De VVV verkoopt van 9 tot en met 17 januari uitsluitend kaarten aan de balie.

De opening van het jubileum is op donderdag 26 maart op de Groeneplaats. Op 27 maart is het concert van de symfonische rockband Kayak en op 28 maart een exclusief optreden van zangeres Caro Emerald. De festiviteiten verplaatsen zich van dorp naar dorp. Den Burg heeft de 15e eeuw, met als thema's stadsrecht, bestuur, neringdoenden. De startdag van de maand van Den Burg wordt waarschijnlijk maandag 6 april (tweede Paasdag).

De maand van De Cocksdorp en Eierland is mei. De Cocksdorp en Eierland hebben de 20 eeuw gekregen met als thema's; WOII, vliegveld, landbouw, toerisme en natuur. Vanwege de herdenking en viering van de Texelse bevrijding op 20 mei is deze maand aan De Cocksdorp en Eierland gegeven. Juni staat in het teken van Den Hoorn. Startdag is zaterdag 30 mei. Het dorp heeft de 18e eeuw gekregen met als thema's; de zee, de zeevarenden en polders. In de maand juni is Den Hoorn het centrum van 'Lange Juni' cultuurmaand met veel diverse culturele activiteiten. In dit jubileumjaar worden die zoveel mogelijk gekoppeld aan het thema van Texel 600 jaar stad. Oudeschild neemt het 'Texels vuur' over op zaterdag 27 juni. Hun eeuw is de 17e eeuw; met als thema de Rede van Texel, de Gouden Eeuw, dorp en scheepvaart. Tijd en thema's die bij Oudeschild horen. De havenplaats van Texel, waar verleden en heden van de scheepvaart samen te vinden zijn. Een dorp wat groot is geworden door zijn plaats aan zee. De startdag van de maand van De Waal is op 25 juli. De Waal heeft de 16e eeuw als tijd gekregen en als thema's; het oude land, de polders, landbouw en veeteelt en religie. De maand van Oosterend start op 22 of 29 augustus. Het dorp heeft de 19e eeuw gekregen met als thema's; ondernemers, visserij, landbouw en veeteelt. De maand van De Koog start op zaterdag 19 september. De Koog heeft als thema's de toekomst en het toerisme gekregen en als tijd de 21e eeuw.

Prijzen openingsweekend:

26 maart: Donderdagmiddag gratis, donderdagavond €2,-. 27 maart: Vrijdagavond tribune €20,00 | Vrijdagavond plein €17,50. 28 maart: Zaterdagavond tribune €30,00 | Zaterdagavond plein €27,50. Passe-partout tribune €45,00, plein €40,00.

Meer op www.texel600jaarstad.nl.