The Cool Quest treedt op in De Compagnie.
The Cool Quest treedt op in De Compagnie. Foto: Job Schepers

The Cool Quest in De Compagnie

Vorig jaar kwam hun eerste EP uit: In Spite Of. Het was de optelsom van meer dan 250 live optredens, Op 10 januari staat de band in De Compagnie op de haven van Oudeschild.

The Cool Quest weet met eindeloos enthousiasme in combinatie met funky hiphop en soulvolle jazz als geen ander hoe je een goede vibe creƫert. De band laat zich inspireren door artiesten als The Roots, D'Angelo, Snarky Puppy en 90's hiphopklanken. De band bracht onlangs nog het goed ontvangen debuutalbum Funkin'Badass uit en was met single Shine te gast bij De Wereld Draait Door. Naast een een indrukwekkende lijst met geplande optredens voor 2015 zal The Cool Quest onder andere verschijnen op Eurosonic Noorderslag en in april op Paaspop, maar eerst 10 januari in De Compagnie. The Cool Quest bestaat uit: Vincent Bergsma, Ilse de Vries, Arjen Schipper, Sander Moorlag en Thies Bouwhuis.De deuren openen om 21.00 uur, de entree is gratis.

De komende periode staan er tal van acts in De Compagnie, waaronder: Leeways (24 januari), Next of Kin (7 februari) en Sofia Draagt (14 februari).