De 'Oud-strijders' namen het op tegen het eerste van Texel'94.
De 'Oud-strijders' namen het op tegen het eerste van Texel'94. Foto: Job Schepers

Nieuwjaarswedstrijd

Het nieuwe jaar werd bij de Texelse voetbalclubs ingeluid met verschillende nieuwjaarswedstrijden. Texel'94 en ZDH namen het op tegen een elftal van oudgedienden, De Koog speelde tegen de a-junioren en in Oosterend speelden twee mixelftallen.

Een team van 'Oud-strijders' nam het in Den Burg het eerste half uur op tegen het eerste en kwam zelfs op voorsprong. Het zou duren tot de allerlaatste seconde tot het eerste elftal van Texel'94 de oudjes op de knieën kreeg. De wedstrijd eindigde in 2-1. Terwijl de jongens van het eerste puffend het veld verlieten, maakten de veteranen zich op voor het tweede half uur dat gespeeld werd tegen de A-junioren. Met name Paul van Exel liet zien nog goed mee te kunnen. Als een volleerd slalomskiër sneed hij enkele keren door de defensie van de tegenpartij en het was een wonder dat hij niet tot scoren kwam. Door een penalty eindigde de wedstrijd in een 1-0 voor de jeugd.

ZDH

De nieuwjaarswedstrijd in Den Hoorn eindigde in een waar spektakelstuk. Op het programma stond een wedstrijd tussen de selectie en een team van oud-spelers (aangevuld met A-junioren). De afgelopen seizoenen was de selectie vaak veel te sterk en dat leek vandaag ook weer te gebeuren toen het 5-1 stond. In het laatste kwartier bleken de 'oudjes' over een langere adem te beschikken, want na het laatste fluitsignaal stond er plotseling 5-5 op het scorebord. ZDH 1 miste de nodige spelers, daardoor deed coach Marcel Boone voor de gelegenheid zelf mee en stond Jeroen Meedendorp op doel, zodat de eigenlijk nummer één Daniël Bakker in de spits stond. Bakker scoorde vrij snel de 1-0. Bij rust stond het 2-1 voor de selectie. Na rust ging het aanvankelijk van een leien dakje voor de selectie. Hidde Struick scoorde twee op aangeven van De Graaf en van Mike de Bruijn. De vijfde kwam op naam van De Graaf die was gelanceerd door Daniël Bakker. Daarna kwam de klad er in en toonde de sterren van weleer hun veerkracht. Na doelpunten van Van der Kooi en tweemaal Arjen Lap maakte Pieter-Jan Eelman het spektakelstuk compleet door de 5-5 binnen te schieten.

SVO

Bij SVO werden twee elftallen samengesteld, bestaande uit veteranen, spelers van het eerste en spelers van het B-elftal. De wedstrijd eindigde in 5-5. 'Het was een zeer geslaagde en gezellige dag, zoals we dat in Oosterend gewend zijn', vertelt SVO-voorzitter Jan Bloem. In totaal deden 26 volwassenen mee en namen 30 jeugdleden deel aan de andere activiteiten.

De Koog

In De Koog was het eerste zondag veel te sterk voor de A-junioren. Het werd maar liefst 9-1. Vooral in de eerste helft lieten de A Junioren zich niets wijs maken door de meer ervaren 1e elftal spelers. Ze gaven uitstekend partij en kregen aardig wat kansen. De tweede helft werd echter iets te veel van het goede voor de jonge mannen en het eerste liep snel uit.