Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Gratis Wi-Fi netwerk in gebruik genomen

Met het versturen van een tweet bij de dorpspomp op de Stenenplaats in Den Burg heeft wethouder Eric Hercules maandagmorgen het gratis Wi-Fi netwerk in alle dorpskernen op Texel in gebruik genomen.

De ingebruikname volgt nadat de Texelse gemeenteraad op 17 september had besloten een publiek Wi-Fi netwerk op Texel aan te willen leggen. Samen met de VVV, Kabeltex en TOP (Texels Ondernemers Platform) heeft de uitwerking en implementatie plaatsgevonden. Eén van de eisen voor een provinciale subsidie was dat het project in 2014 gerealiseerd moest zijn. De afgelopen maanden is hard gewerkt, met als gevolg dat alle publieke Wi-Fi punten zijn gerealiseerd. De VVV legt nu de laatste hand aan de portal waarop gebruikers in kunnen loggen en waarop (toeristische) informatie over (activiteiten op) Texel beschikbaar is.


G-team

Het G-team van Texel'94 heeft maandag een zaalvoetbalvoetbaltoernooi op Urk gewonnen. Er deden drie teams mee: Texel won de ene wedstrijd en speelde de andere gelijk. Jos Bakker en Paul Bakker kregen van Urk beide een bos bloemen, omdat ze al twintig jaar voor het G-team actief zijn.