Judith Vlaming en André Eelman met in hunmidden de familie Lohuizen.
Judith Vlaming en André Eelman met in hunmidden de familie Lohuizen. Foto: Gerard Timmerman

40.000ste bezoeker voor Flora

Schipbreuk-en Juttersmuseum Flora aan de Pontweg verwelkomde zondag de 40.000ste bezoeker van dit jaar.

De familie Lohuizen uit Broekland (Overijssel) bracht in deze kerstvakantie een bezoek aan het museum, waarbij ze speciaal gekomen waren voor de familiepresentatie over het jutten, die in de vakantie dagelijks wordt gegeven. Zij werden in het zonnetje gezet door André Eelman en Judith Vlaming-Van der Zee, die afgelopen zomer Juttersmuseum Flora overgenomen hebben van Jan Uitgeest.

Met een bos bloemen, een Texelse koek en koffie voor de familie Lohuizen werd deze mijlpaal gevierd. De nieuwe ondernemers van Flora hebben veel plannen voor het museum; André: 'De entree is onlangs vernieuwd en de komende tijd gaan we ons bezig houden met het buitenterrein waar onder meer een uitgebreide speeltuin voor kinderen komt. Verder zijn we het hele jaar door elke dag geopend.' Ook de familiepresentaties, gericht op kinderen, worden door onze bezoekers enthousiast ontvangen, aldus Judith. Vorig jaar ontving Flora ook 40.000 bezoekers.


Akenburg

Bij de wedstrijden om de Kerstbokaal in manege Akenburg zijn enkele prijzen van de loterij blijven liggen. Het gaat om de nummers geel 361, roze 141, geel 128, geel 148, geel 420, blauw 190, roze 333, roze 421 en geel 64 waarvan de prijzen nog niet zijn afgehaald. Deelnemers met een winnend lotnummer kunnen contact opnemen met manegeakenburg@gmail.com