Drukte rond de kerstboom in De Koog.
Drukte rond de kerstboom in De Koog. Foto: Job Schepers

Dorpsplein stroomt vol voor kerstliedjes

Onder grote belangstelling heeft op kerstavond op het dorpsplein in De Koog de traditionele kerstzang onder de boom plaatsgevonden. Tientallen bezoekers zongen onder leiding van de Koninklijke Texelse Fanfare (KTF) mee met bekende en minder bekende kerstliederen.

Ondanks dat het door de gure wind fris was op het dorpsplein, zat de sfeer er goed in. Naast de KTF was er het zingen door de kinderen van de Lubertischool. Solisten Gerrit Terwindt en Rob Manse kregen het publiek gedurende het half uur steeds beter mee. Al ruim voor de start stroomden de mensen toe en zochten tevergeefs beschutting tegen de snijdende wind. Eenmaal gestart begaf het publiek zich steeds meer richting de boom. Op zondag werd er in Dorpshuis De Hof van De Koog een kerstmarkt gehouden maandag een schilderijenexpositie. Op de markt was werk te bewonderen van diverse hobbyisten en was een en ander te koop. Daarnaast werd er brocante aangeboden.


Nieuwjaarsreceptie

Inwoners en oud-inwoners zijn op 4 januari van harte welkom op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Dorpscommissie De Koog. Deze begint op 16.00 uur en duurt tot 18.00 uur.