Texels echtpaar op brandende veerboot weer veilig aan land

Monika en Willem Boon (van de Bakkenplaats) zijn beiden veilig van boord van de in brand geraakte veerboot in de Adriatische Zee. Dat heeft de familie maandag laten weten aan burgemeester Giskes. Ze maken het naar omstandigheden redelijk.

De veerboot waarop ze voeren was onderweg naar Italiƫ toen op het autodek brand ontstond. Er zouden 478 passagiers aan boord zijn, onder wie de twee Texelaars. Er kwam een grootscheepse reddingsactie op gang, maar door slecht weer, hoge golven en duisternis verliep die uiterst moeizaam. De evacuatie van passagiers duurde liefst een etmaal, lange tijd verkeerde familie in onzekerheid over het lot van hun dierbaren. Ook van Monika en Willem Boon was lange tijd niets bekend over hun situatie. Er was geen direct contact en de berichtgeving in de media was soms tegenstrijdig. In de loop van maandagmorgen werd duidelijk dat alle vrouwen van boord waren en dat ook Monika in veiligheid moest zijn. In de namiddag kwam eindelijk het bericht dat ook Willem veilig van boord was en dat ze het beiden naar omstandigheden redelijk maken. Meer over hun situatie viel gisteren niet te achterhalen. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken kon slechts melden dat de Nederlanders zullen worden bijgestaan waar dat nodig is, zoals het verstrekken van nieuwe paspoorten, etc.

De website van de familie Boon vermeldt dat Willem en Monika een huis in Griekenland bezitten, waar ze regelmatig vertoeven. Wat ooit als bittere noodzaak begon, namelijk de aankoop van een LandCruiser om via de slecht begaanbare wegen het huis te kunnen bereiken, groeide uit tot een hobby. Willem en Monika gingen op zoek naar allerlei mooie plekjes op de PelopĆ³nnisos, die vaak alleen maar via landbouwweggetjes of soms alleen maar te voet bereikbaar waren. Dit leidde er tot de oprichting van PelopsTravel, waarmee ze offroad trips over het eiland organiseren.