Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Vlaming en Geus winnen klaverjassen

Eric Jan Geus en John Vlaming waren de sterksten in de elfde speelronde van de klaverjascompetitie. Jan Zaal en Hans Westdorp hadden een lastige avond, maar blijven wel aan de leiding in het algemeen klassement.

John Vlaming en Eric Jan Geus lijken hun draai gevonden te hebben. Zij haalden hun eerste rondewinst van dit seizoen. Deze winst was vooral te danken aan een uitschieter van 2318 punten in het derde spelletje. De eindscore was 7202 punten en daarmee hebben Vlaming en Geus weer aansluiting met de top van het klassement. Zij staan nu vijfde. Frans Bos en George Eelman gaven een sterk vervolg aan de rondewinst van vorige week. Zij moesten nu genoegen nemen met de tweede plaats, maar dankzij deze resultaten hebben Bos en Eelman flink afstand genomen van het onderste deel van het klassement. Zij stijgen van veertien naar tien in het klassement. Bas Tromp en Frans Stark hebben na de dip de smaak weer te pakken en werden derde. Zij liepen met hun score van 6753 punten bijna 1000 punten in op de leiders en hebben de toppositie weer binnen handbereik. Gerda en Freek Veeger pakten de vierde plaats met 6526 punten. Winst in het klassement leverde dat niet op, zij blijven zevende. Het gemiddelde was met 6139 punten erg laag, het is het minste gemiddelde tot nu toe. En dat terwijl het aantal marsen met 26 best redelijk was. In het algemeen klassement moesten Westdorp en Zaal een veer laten, maar blijven wel aan de leiding. De voorsprong op Bas Tromp en Frans Stark is nog slechts 347 punten. Fenny Caspers en Peter van Heerwaarden staan nu derde op ruim 2800 punten.


Geslaagd

Oud-Texelaar Erik Jan Lindeboom is op 17 december gepromoveerd bij de Australian National University (ANU) in Canberra, afdeling Research School of Chemistry. De titel van zijn proefschrift luidt 'Adventures in Polyene Chemistry'. Hij heeft gewerkt aan de synthese van dendralenen, nieuwe organische moleculen, die mogelijk ook gebruikt kunnen worden als raketbrandstof. Erik Jan heeft nu een baan bij de Universiteit van Groningen.