Hutspot landbouw voor verpleeghuis

PR-Landbouw houdt woensdag 24 december de jaarlijke kerstactie. Van 10.00 tot 16.00 uur worden vanuit een stand op de parkeerplaats bij de Albert Heijn aardappels, wortelen en uien verkocht. De opbrengst van de producten die door Texelse landbouwers worden gesponsord komt ten goede aan de bewoners van verpleeghuis Hollewal.

De actie wordt ondersteund door een aantal leerlingen van OSG, die hiermee invulling geven aan hun maatschappelijke stage. Radio Texel wijdt een speciale uitzending aan de actie. Van 17.00 tot 18.00 uur zijn enkele vertegenwoordigers van de PR plus enkele scholieren van de OSG in de studio aanwezig die vertellen over de actie. De uitzending wordt omlijst door boerenmuziek.


Christmas Carols

De Lindeboom

Artex- Kunstenschool Texel houdt aanstaande zaterdag een Christmas-Carol-dag: traditionele kerstliederen worden op één dag ingestudeerd en uitgevoerd onder leiding van de ervaren dirigent Ellen Verburgt.

De ingestudeerde liederen worden op dezelfde dag gepresenteerd tijdens een sfeervol gratis concertje. Dit gebeurt om 16.30 uur bij Hotel de Lindeboom. Publiek is van harte welkom te komen luisteren in deze sfeervolle kerstentourage onder het genot van een kopje koffie. Dirigente en docente Ellen Verburgt studeerde piano en klarinet aan het Alkmaars Conservatorium. Daarnaast deed zij de Applicatiecursus Koordirectie. Verschillende malen participeerde zij in de Kurt Thomas Cursus voor dirigenten. Tevens volgde zij diverse zomercursussen op haar vakgebied. Ze is muzikaal leider van diverse (gelegenheids-)koren in Noord-Holland. Als begeleidster van zangers geeft zij concerten. Ellen Verburgt is al jaren de muzikaal begeleider van twee projectkoren die cantates van Bach uitvoeren. Ook geeft ze klarinet- en pianolessen.


Nieuwjaarsmaaltijd

Bent u vergeten om een kaartje te kopen voor de maaltijd op 3 januari 2015 in De Hof in De Koog? U kunt Guusje Witte bellen en alsnog een plaats bespreken. Tel. 0222 314171. Wilt u niet alleen komen, neem dan gerust een buurvrouw, vriend of vriendin mee, Hoe meer zielen hoe meer vreugd.