Keeper Daniél Bakker van ZDH wordt voor de tweede keer verslagen.
Keeper Daniél Bakker van ZDH wordt voor de tweede keer verslagen. Foto: Willem Sangers

ZDH speelt thuis gelijk

ZDH heeft zondag een gelijkspel geboekt tegen Hugo Boys. Op eigen veld werd het 2-2. De Hoornders schoten weinig op met dit resultaat en staan nog steeds laatste. Zondag speelt ZDH de tweede helft van de gestaakte wedstrijd tegen Hollandia T.

Coach Marcel Boone had zijn spelers opdracht gegeven geloof in eigen kunnen uit te stralen en met aanvallend voetbal op zoek te gaan naar een overwinning. Daarvan was aanvankelijk geen sprake. De toeschouwers konden zich niet aan de indruk onttrekken dat de meeste ZDH'ers uitbundig Ouwe Sunderklaas hadden gevierd. Al na tien minuten opende Hugo Boys de score, toen een van de spitsen volledig vrij werd gelaten. Even later dacht een van hen 0-2 te scoren. Tot grote woede van de gasten uit Heerhugowaard had de scheidsrechter echter buitenspel geconstateerd. Pas na een kwartier kwam er wat meer pit in bij ZDH. De 18-jarige Kenny Witte deed van zich spreken met een paar snelle rushes. Hij was echter ongelukkig in de afronding. In de 35ste minuut kwam alsnog de beloning. Witte zette voor op Gijs de Graaf, die koel afrondde. Hugo Boys kreeg kans na kans, maar miste ze bijna allemaal. Eenmaal zelfs schoot een aanvaller vanaf vijf meter op de lat. Toch werd het uit een corner 1-2. Uit het niets kwam ZDH na een uur op gelijke hoogte. Aanvoerder Hidde Struick zette vanaf links voor op Witte, die niet zelfzuchtig was en teruglegde op Jelmer Bomas. Net toen de Hoornder supporters zich begonnen te verheugen op een mooi vervolg, kreeg Gijs de Graaf na een licht vergrijp zijn tweede gele kaart. Desondanks gaf Boone zijn spelers opdracht de aanval te blijven zoeken. Gewaagd, want Hugo Boys kreeg alle ruimte voor tegenstoten. Gelukkig voor ZDH leken de tegenstanders eenmaal voor het doel niet meer te weten hoe te handelen.

Texel'94 verliest

Rode lantaarndrager Koedijk stuurde Texel'94 zondag met lege handen terug naar huis. Het Koedijker team had tot en met de 52e minuut van de wedstrijd niks in te brengen. De eilanders hadden echter verzuimd het overwicht van de eerste 45 minuten in doelpunten uit te drukken.

De 0-1 van Lesley Koning in de 52e minuut was niet voldoende om de gastheren op de knieën te krijgen. Omstreeks de 57e minuut bracht miscommunicatie in de Texelse defensie bij een Koedijker aanval de spits van de gastheren in een droompositie. Met weinig inspanning benutte hij de geboden kans.(1-1). Jaap Duin werd in het vervolg gewisseld voor A-junior Cor Bijpost. Enkele minuten later bij een aanval van de thuisploeg reageerde de scheidsrechter op appelleren van supporters en spelers van de gastheren wegens vermeend hands van een der Texelse verdedigers. Tot ieders verbazing legde de leidsman , die de situatie van grote afstand beoordeelde de bal op de penaltystip. Keeper Alexander Smit had geen schijn van kans bij het schot van de Koedijker spits.(2-1). De Texelse ploeg blijft op de 5e plaats van onderen. Texel '94 speelt zondag de in te halen bekerwedstrijd tegen Z.S.G.O./W.M.S. in Amsterdam.