Galerie Posthuys opent zaterdag 20 december drie nieuwe exposities.
Galerie Posthuys opent zaterdag 20 december drie nieuwe exposities. Foto: Galerie Posthuys

Kunstenaars in galerie Posthuys

Galerie Posthuys opent op zaterdag 20 december 2014 drie nieuwe exposities. De tentoonstellingen zijn te zien tot en met 25 januari 2015. Van 20 december tot en met 4 januari is de galerie dagelijks – dus ook op de feestdagen – geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

De exposanten zijn Betteke Akkerman (schilderijen), Edith Janzen (bronzen sculpturen) en Marian Smit & Maurice Christo van Meijel (papierinstallatie en aquarel).

Betteke Akkerman over haar schilderijen: 'Naast de vreugde over de uitbundige pracht van bloeiende zonnebloemen, ben ik ook gefascineerd door de eindfase in de cyclus: wegkwijnen, verslensen, verleppen, verdorren en vergaan.' Over de bronzen sculpturen van Edit Janzen: 'De fabeldieren van Edith Janzen zijn onschuldige wezens. De kunstenares houdt van het leven en daardoor is haar werk aandachtig en liefdevol. Het is vanzelfsprekend dat je op den duur van haar beeldjes gaat houden als dierbare familieleden.' Marian Smit woont alweer een paar jaar niet meer op Texel, maar ze blijft het eiland en Galerie Posthuys trouw. Van haar is een papierinstallatie te zien die ze samen met Maurice Christo van Meijel maakte. Voor de vierde keer presenteren de kunstenaars een gezamenlijk project waarin hun beider werkwijzen samenkomen. 'Wederom is de benedenruimte van Galerie Posthuys het toneel van subtiele kleurschakeringen en gesneden papier.'

Meer informatie en afbeeldingen zijn te zien op de website van het Posthuys: www.galerieposthuys.nl.