Wat ik zeggen wou

Woontij


Vorige week zaterdag 22 november, kreeg ik een brief van Woontij, gedateerd op 5 november, waarin mij uitvoerig werd uitgelegd hoe enorm fijn het voor mij is dat ik vanaf 1 januari 2015 niet meer mag binnenlopen aan de Thijsselaan. Hoe handig het voor mij is dat ik straks afspraken mag gaan maken en nooit meer hoef te wachten. Wat een vooruitgang het is dat ik er voortaan van verzekerd kan zijn dat de persoon met wie ik mijn afspraak heb ook aanwezig is.

Maar waar hebben we het over? De keren dat ik bij Woontij ben binnengelopen betrof het altijd een zaak die aan de balie kon worden afgehandeld. Aan de balie verscheen altijd wel een dame die zich even van een computer of een telefoon kon loswinden om mij te woord te staan. Ook al was het maar met tegenzin. Hoe het voor huurders in Den Burg is om hun toegang tot het kantoor van de woningcorporatie van te voren te regelen kan ik niet beoordelen. Wel weet ik dat het voor mij als huurder in een buitendorp niets minder is dan een vervelend ongemak. Als ik in Den Burg ben, waar ik lang niet dagelijks of wekelijks kom, en tijd over heb, kan ik vanaf 1 januari niet even naar de Thijsselaan doorlopen om iets te vragen of te bekijken. Nee, ik moet eerst weer helemaal naar mijn buitendorp terugreizen en als ik weer thuis ben moet, pardon mág, ik een afspraak maken om opnieuw naar Den Burg af te reizen om bij Woontij naar tegeltjes of handgreepjes te kijken.

Geachte mijnheer van Andel, dit maken van afspraken voor het regelen van wissewasjes is een stilzwijgende vorm van servicevermindering. Het is het terugdraaien van de service onder het mom van 'klantvriendelijkheid'. Zolang als ik met Woontij te maken heb, krijg ik brieven die beloven dat de dienstverlening nóg verder 'verbeterd' gaat worden. Toch worden onze goten niet op tijd schoongemaakt en onze verwarmingsketels, die dateren van drie revoluties geleden, niet jaarlijks nagekeken. Waarom wordt ons huurders niet gewoon gezegd dat de medewerkers van Stichting Woontij in hun ruime, goed verwarmde kantoor, waarvan wij
huurders de kosten dragen, liever helemaal geen huurders zien? Dat is toch de bedoeling? Dat weet toch iedereen?
Waarom dit omslachtige communiceren als de boodschap zó helder is? In het vertrouwen u hiermee van dienst te zijn,

Met vriendelijke groet,

Tsipora Pereira

De Cocksdorp