Kerstviering

Vrouwen van Nu

In het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp vindt op 17 december de kerstviering van de Vrouwen van Nu, afdeling De Cocksdorp/Eierland plaats. Voor, tijdens en na de uitgebreide broodmaaltijd worden muzikale bijdrages ten gehore gebracht en kerstteksten voorgelezen. Dit feestelijke samenzijn begint om 17.00 uur.


FNV Vrouw

De FNV-vrouwen zijn dinsdag 16 december in de kerststemming. Vanaf 17.15 uur is de inloop: om 17.30 uur de ontvangst met een hapje en een drankje.Vanaf 18.00 uur wordt er samen gegeten in De Poort. Er is muziek en een kerstverhaal. De eigen bijdrage is € 5,-, opgeven bij Ria vóór zondagavond.


Kerstfeestdiner

In de Bovenzaal aan de Keesomlaan 4a in Den Burg is iedereen op tweede kerstdag m 17.30 uur van harte welkom bij het kerstdiner. De verzorging is, met hulp van anderen, in handen van Jan en Paula Brouwer. De deelname is gratis. Voor diegene die een vrijwillige bijdrage wil leveren, staat er een bus. De helft van de giften komt ten goede aan een kip, geit of koe in Afrika. Opgeven kan voor 20 december via 320114 of 313770.


Banenmarkt OSG

OSG De Hogeberg houdt in samenwerking met het Texels Ondernemers Platform op 22 januari een banenmarkt voor zo'n 250 leerlingen van 3 en 4 VMBO en MAVO. Deelnemende bedrijven presenteren zichzelf tussen 13 en 16 uur aan de leerlingen met 'een praatje en een daadje' zodat leerlingen ook echt het beroep kunnen ervaren.

De beroepskeuzemiddag is bedoeld om de OSG leerlingen te informeren over concrete banen, werk/leertrajecten en vervolgopleidingen. Ze moeten kunnen zien en meemaken wat je moet willen en kunnen om in een bepaald bedrijf / bedrijfstak te werken. De derdeklassers gaan zich in groepjes oriënteren op de verschillende mogelijkheden. Vierdeklassers zijn al gerichter met hun vervolgopleiding bezig en komen deze middag op afspraak bij de deelnemende bedrijven langs waar hun voorkeur naar uitgaat. De output van de OSG is belangrijk voor de lokale bedrijven, daarom werkt TOP graag samen met OSG De Hogeberg.