Sterk herstel klaverjassers

Frans Bos en George Eelman

Frans Bos en George Eelman hebben de tiende ronde van de klaverjascompetitie gewonnen. Hans Westdorp en Jan Zaal wisten hun voorsprong uit te breiden en leiden het algemeen klassement.

Frans Bos en George Eelman hebben de herfstdip achter de rug. Na enkele mindere weken herstelden zij zich en wisten de tiende speelronde van de competitie winnend af te sluiten. Alle partijen werden met overmacht gewonnen. Het slotakkoord van dik 2000 punten tilde de eindscore naar 7415 punten. Bos en Eelman laten daarmee de laatste plaats achter zich en stijgen naar de 14e plaats.

Jelle Wiersma en Sjaak Sipsma draaien een sterk seizoen. Na de tweede plaats met 7174 punten staan zij stevig in de middenmoot. Het eerste spel ging nog met klein verschil verloren maar met twee keer dik 1700 en een spel van 2136 werd moeiteloos een score van ruim boven de 7000 neergezet. Wiersma en Sipsma staan nu negende in het klassement.

Theo en Gerard Witte blijven dit jaar wat wisselvallig presteren. Na de rondewinst in ronde vijf volgden enige mindere weken, waardoor de kelder van het klassement dichtbij bleef. Maar de laatste twee weken loopt het weer. Deze week kwamen de Wittes dankzij een laatste spel van dik 2200 punten op een totaalscore van 6907 punten. Winst in het klassement leverde dat nog niet op, maar zij hebben aansluiting met de middenmoot en kunnen weer naar boven kijken. John Vlaming en Eric Jan Geus werden vierde met 6899 punten. Het leverde meteen twee plaatsen winst op voor deze toppers die dit seizoen de wind nog niet echt in de rug hebben gehad. Zij stijgen naar de zevende plaats. Het gemiddelde was met 6245 punten aan de hoge kant. Er werden 29 marsen gespeeld.

Hans Westdorp en Jan Zaal deden goede zaken door zelf vijfde te worden. De directe concurrenten in de top hadden het lastig en zagen daardoor hun achterstand groter worden. Bas Tromp en Frans Stark kijken nu tegen een achterstand van precies 1300 punten aan. Willem Koomen en Bart Weijdt staan derde op ruim 3000 punten.