Een verdediger van Reiger Boys probeert een voorzet van Joël Nieuwenhuizen te blokken. Foto: Louis Bakker

Junioren ZDH maken comeback

In een enerverende wedstrijd heeft ZDH A1 zich tegen Reiger Boys A2 van een 0-2 achterstand teruggevochten tot een 2-2 gelijkspel.

De eerste tien minuten leken meer op een schaakpartij dan op een voetbalwedstrijd. De bal ging in laag tempo van voet naar voet. Halverwege de eerste helft leverde de eerste kans voor de gasten direct een doelpunt op. Linksback Adriaan Lap werd op snelheid geklopt en ook laatste man Jurre Daalder kon geen redding meer brengen. De grootste kans op de gelijkmaker kwam vlak voor rust, toen invaller Kenny Witte samen met Nichols alleen op het doel af ging. Witte trapte echter in de grond en wist Nichols niet te bereiken. Na rust verdubbelde Reiger Boys hun voorsprong. Na 63 minuten kwamen de Zwaluwen terug in de wedstrijd. Jimmy Krugers liep goed door op de keeper en wist met wat geluk Chris de Ridder te vinden, die beheerst zijn eerste competitiedoelpunt binnen schoot: 1-2. ZDH pakte door en dat resulteerde niet lang na de aansluitingstreffer in de gelijkmaker voor de Hoornders. Een vrije trap van voorstopper Barry van der El kon door de keeper niet goed verwerkt worden, waarna Willem Rommets er als de kippen bij was om dichtbij hard en hoog binnen te schieten.