ZDH door regenval na een helft klaar

De wedstrijd tussen Hollandia T en ZDH is zondag in de rust gestaakt. Reden was de aanhoudende regen, die het veld in Tuitjenhorn zo slecht maakte, dat de scheidsrechter doorspelen onverantwoordelijk vond. De thuisclub leidde op dat moment met 3-0.

ZDH had na de hoopgevende resultaten van de afgelopen weken gehoopt op een stuntje, maar kwam er tegen de nummer twee van de ranglijst niet aan te pas. Door de harde wind was het erg moeilijk de bal uit de eigen defensie weg te krijgen. Bovendien leek de thuisploeg minder last te hebben van het drijfnatte veld. De Hoornders mochten als excuus aanvoeren dat ze nogal wat vaste krachten misten. Daardoor was coach Marcel Boone gedwongen twee A-junioren, de 17-jarige Timo Westdorp en de 16-jarige Tom Woestenberg, op te stellen.

Bijna twintig minuten lang lukte het keeper Daniƫl Bakker zijn doel schoon te houden. Daarna vielen twee doelpunten binnen een minuut. Toen het een kwartier later ook nog 3-0 werd, werd de situatie helemaal hopeloos. De bezoekers hoopten na de thee nog iets aan de achterstand te kunnen doen, maar zover kwam het dus niet.