Spanning voor de goal tijdens de wedstrijd Texel'94 en De Blokkers.
Spanning voor de goal tijdens de wedstrijd Texel'94 en De Blokkers. Foto: Willem Sangers

Duur verlies voor Texel '94

Een wedstrijd om gauw te vergeten. De match tussen Texel'94 en De Blokkers verliep rommelig, het veld speelde zwaar en in eigen huis liep Texel'94 aan tegen een 0-1 nederlaag.

Onder slechte weersomstandigheden in stromende regen begon Texel '94 zondag aan de wedstrijd tegen De Blokkers. Er was sprake van een rommelige wedstrijd op een zwaar veld, waarop goed voetbal vrijwel onmogelijk was. Waar het veld op de droge zaterdag werd afgekeurd, mocht er op zondag wel worden gevoetbald. Pech was dat het juist toen in de loop van de dag ging regenen. De toeschouwers waren getuige van veelvuldige glijpartijen door het steeds zwaarder en spekglad wordende veld. De terreinknecht van de thuisclub zal waarschijnlijk het uiterste uit de kast moeten halen om het speelterrein weer enigszins op orde te krijgen. Kunstgras zou onder dergelijk slechte omstandigheden de ideale oplossing zijn. 'Hopelijk beschikt de thuisclub bij de aanvang van het nieuwe seizoen over een dergelijk complex', laat correspondent Jan Heethuis zijn hart spreken.

De Blokkers en Texel'94 bezetten bij aanvang een gezamenlijke zesde plaats op de ranglijst. Het binnenhalen van de punten was dus van het grootste belang om niet verder af te zakken naar de lagere regionen. Bij aanvang van de wedstrijd leek het geluk de ploeg een handje te helpen. Texel '94 kreeg al in de vierde minuut de kans de score te openen in de vorm van een toegekende strafschop. Ruben Duinker die vorige week bij Den Helder bij de strafschop genadeloos uithaalde had zondagmiddag blijkbaar een totale black-out en miste deze grote kans. Gedurende het verdere verloop van de wedstrijd leek het alsof deze tegenslag als een loden last op de schouders van de Texelse ploeg bleef drukken. Beide partijen creërden weinig kansen door degelijk ingrijpen van de defensies. Door de steeds slechter wordende omstandigheden van het veld werd de wedstrijd rommeliger. Kort voor de rust kwamen de bezoekers op voorsprong met een mooie goal in de verre hoek (0-1). In eerste instantie had de Texelse keeper de bal te pakken, maar in de rebound werd raak geschoten.

Texel'94 speelde vanaf de 45e minuut met een man minder doordat Bart de Lugt wegens een overtreding met rood door de scheidsrechter was weggestuurd. De scheidsrechter drukte hiermee een duidelijk stempel op de wedstrijd. Ondanks de numerieke minderheid kreeg de thuisclub in de tweede helft een aantal kansen die onbenut bleven. Zo schoot Ralph Slik omstreeks de 60e minuut nog eens over het Blokker-doel. Vijfentwintig minuten voor het eind van de wedstrijd kwam Steffan Vlaming in de ploeg voor Niels van Zuylen. Direct hierop werd een Texels doelpunt afgekeurd waarschijnlijk wegens een duwfout. In een volgende fase dreigde de warrige scheidsrechter bij een opstootje tussen enkele spelers de contrôle over de wedstrijd te verliezen. Omstreeks de 83e minuut werd Sander de Haan gewisseld voor Lars Boogaard. Ook deze laatste troef van trainer Roomeijer mocht niet meer baten. De nederlaag was een feit. 'De wedstrijd was er een om gauw te vergeten', besluit Jan Heethuis zijn verslag. Texel'94 zakt door deze nederlaag naar de negende plaats in de ranglijst (met daarin totaal veertien ploegen) en staat daarmee op plaats twee in het 'rechterrijtje'. Overigens nog wel een eindje verwijderd van de gevarenzone. Zondag 14 december, na Ouwe Sunderklaas, speelt Texel '94 uit tegen Koedijk.