Wind en regen tijdens de Paal 9 Beach Challenge.
Wind en regen tijdens de Paal 9 Beach Challenge. Foto: André van der Vliet

Stoempen op Beach Challenge

Pittige omstandigheden zondag tijdens de Paal 9 Beach Challenge. Snelste bij de mannen was Roel Bakker, bij de vrouwen won Natascha van de Vis. Bij de B-jeugd was Lola Bakker de concurrentie te snel af en bij de C-jeugd had Diederik Jimmink de langste adem.

Een select gezelschap deelnemers stond zondagochtend aan de start voor de Paal 9 Beach Challenge, de strandrit voor mountainbikers die inmiddels tot een traditie is uitgegroeid. De rit telde mee voor de wintercompetitie van Wielersport Texel. Gestart werd voor het paviljoen van Paal 9. Bij het oprijden van het strand maakte Niels Bakker een spectaculaire buiteling, toch wist hij nog aansluiting te vinden bij de kopgroep, die verder bestond uit Sjors Jimmink, Jordy Vinke en Roel Bakker. Laatstgenoemde had op de heenweg naar de Slufter, met de wind in de rug, alleen een voorsprong weten te bemachtigen maar liet zich tegenwind inlopen door zijn medevluchters. In de finale tussen Paal 12 en Paal 9 koos Vinke het verkeerde spoor waardoor hij niet kon meesprinten voor de winst. De sprint werd gewonnen door Roel Bakker voor Niels Bakker en de sterk presterende junior Sjors Jimmink. Natascha van der Vis eindigde als eerste dame.

Lola Bakker kwam van alle jeugd samen met Marit Bakker in haar kielzog als eerste bij het keerpunt na 4 kilometer. Deze twee waren goed aan het samen rijden en namen steeds de kop over. Mede door deze goede samenwerking wisten de twee Jesper de Graaf op achterstand te rijden. Het laatste stuk tegenwind wist Lola Bakker een gaatje te slaan op Marit Bakker, waarmee zij de winst overtuigend wist te pakken in de categorie b-jeugd. In de C-jeugd zaten Diederik Jimmink en Tijme Goënga dicht bij elkaar, uiteindelijk had Diederik Jimmink de langste adem. Coen van der Kerkhof, net ziek geweest, stond aardig zijn mannetje en eindigde als derde. De jongste telg, Nina Bakker, werd bijna van de fiets geblazen maar wist de race toch te volbrengen. In de categorie a-jeugd stond alleen Joshua van der Voort aan de start. Van der Voort had het zwaar doordat hij een groot deel van zijn kruit al had verschoten in de rit naar Paal 9. In de wintercompetitie houdt Jordy Vinke de kop, gevolgd door Dave Huisman en Roel Bakker.