Het Lagewegje bij Den Hoorn.
Het Lagewegje bij Den Hoorn. Foto: Jeroen van Hattum

Verzoek om belijning Lagewegje

Den Hoorn ziet graag belijning op het Lagewegje komen. Dat bleek tijdens de jaarlijkse vergadering van de dorpscommissie en het college die maandag in dorpshuis De Waldhoorn werd gehouden.

Vanuit de goed gevulde zaal klonk het verzoek om belijning ten bate van de verkeersveiligheid. Het college deed geen toezeggingen, maar wees het verzoek ook niet direct af. Joop Groeskamp, voorzitter van de dorpscommissie, trok daarop de conclusie dat belijning op het Lagewegje geen verplichting is, maar dat de gemeente het wel zou 'mogen doen'. De weg onderlangs het dorp werd in 2013 opnieuw geasfalteerd en daarbij gingen ook de grasbetontegels langs de smalle en kronkelige weg onder het asfalt. In september 2013 vond er nog een ongeval plaats, nadat een automobilist in de berm was geraakt. Zoals gebruikelijk bij bijeenkomsten van het college en de dorpscommissies kwamen er meer verkeerszaken voorbij. Zo werd ook aandacht gevraagd om de begroeiing langs fietspaden kort te houden, zodat fietsers er geen last van krijgen. Als voorbeeld werd het fietspad langs de Rommelpot genoemd.

Vanuit de gemeente werd opgemerkt dat het fietspad geveegd was en dat het groen langs het pad wel meevalt. De werkzaamheden aan Diek kwamen eveneens voorbij. Die zijn al een tijdje bezig en voor sommige bewoners begint het gebrek aan bestrating lastig te worden. Volgens de gemeente liggen het werk aan de weg en de rioleringswerkzaamheden niet helemaal op een lijn, waardoor het allemaal wat anders loopt dan bedoeld. Er werd toegezegd actie te ondernemen om Diek weer snel van bestrating te voorzien.


Amici Cantus

Amici Cantus is gestart met de repetities voor een bijzonder koorproject. Het programma bestaat onder meer uit een kleine mis van J.S. Bach, een van de Coronation Anthems en het Jubilate van G.F. Handel. Het zijn stukken voor koor, orkest en solisten. Het koor is voor de gelegenheid uitgebreid met zangers van andere koren en ensembles op Texel. De uitvoering vindt plaats op zondag 15 februari 2015, 15.00 uur in de Rooms-katholieke kerk in Den Burg.