Subsidies 600 jaar stad zo spoedig mogelijk aanvragen bij gemeente

Volgend jaar viert Texel 600 jaar stad. De gemeente stelt €33.419,- beschikbaar voor de organisatie van culturele activiteiten en evenementen die binnen dit kader vallen. Let wel: wees er snel bij, op is op.

Voor financiële ondersteuning wordt eenmalig het subsidiebudget 'eenmalige subsidie kunst en cultuur' opengesteld. Men kan hiervoor een aanvraag indienen via de website van de gemeente Texel. In 2015 worden de aanvragen voor subsidie die betrekking hebben op 600 jaar stadsrechten met voorrang toegekend. Als het bedrag op is, worden subsidieaanvragen niet meer gehonoreerd.


Subsidies sport

De subsidiebedragen die sportverenigingen ontvangen worden komend jaar anders ingedeeld. Met de nieuwe verdeling gaan met name de grote verenigingen er op achteruit.

Bij de nieuwe verdeling wordt het ledenaantal van een vereniging in vijf groepen verdeeld. Bij groep 1 (eerste 75 leden) ontvangt de vereniging €10,-; Bij groep 2 (lid 76 t/m 175) is dit €8,-; groep 3 (lid 176 t/m 275) €7,-; groep 4 (lid 276 tot 475) €6,-. Voor alle leden vanaf 476 ontvangt de vereniging €5,-.


€818,- voor MS-Fonds

Tijdens de collecteweek van het Nationaal MS Fonds is in Den Burg €818 opgehaald. Het opgehaalde collectegeld wordt besteed aan onderzoek (voor een beter leven nu en een toekomst zonder MS), begeleiding en voorlichting.

Multiple Sclerose (MS) MS is een aandoening van het centrale zenuwstelsel waardoor verschillende lichaamsfuncties kunnen worden verstoord. Tot op heden is het nog niet duidelijk waarom iemand MS krijgt.