Interkerkelijk koor The Messengers zingt gospelmuziek en relipop.
Interkerkelijk koor The Messengers zingt gospelmuziek en relipop. Foto: Henk Beijert

40 jaar Messengers

Interkerkelijk koor The Messengers geeft zaterdag 13 december een concert in De Burght in Den Burg. Het optreden begint om 20.00 uur, de toegang is gratis. het repertoire omvat elementen van gospelmuziek en relipop

The Messengers verleent medewerking aan kerkdiensten, kerstmarkten en andere bijeenkomsten en zingt in verzorgingshuis De Gollards en Verpleeghuis Hollewal. Ook luisteren ze tijdens kerkdiensten en uitwisselingen aan de overkant op.

The Messengers is ooit als Jeugdkoor opgericht op 16 november 1974. Begonnen met 28 leden, een ledental dat spoedig uitgroeide tot ruim zeventig. Er is zelfs een piek geweest tot negentig zangers maar dat was een korte periode. Nu veertig jaar verder blijft het ledenaantal redelijk stabiel op 24 personen staan. De gemiddelde leeftijd van de koorleden is inmiddels wel iets hoger dan destijds.

De drijvende kracht achter het koor is de dirigent Jaap van der Slikke. Hij dirigeert én ondersteunt het koor met begeleiding op de piano, wat een indrukwekkende prestatie is en veel oefening en concentratie vergt. Dit doet hij al ruim 35 jaar. 'We zijn een hechte en enthousiaste groep zangers en vinden het fijn om samen muziek te maken en de mensen iets mee te geven van liefde en vrede in hun hart. Ook willen we een boodschap uitdragen om hulp te bieden aan de mensen die het minder hebben en steunen daarom bepaalde projecten, middels onze optredens. In de afgelopen jaren hebben we onder meer gezongen voor de slachtoffers van Aids. Het doel wat we momenteel ondersteunen en onder de aandacht willen brengen is de stichting: Hulp aan Oost Europa van Ria van der Vis. Zo hebben we plezier en een goed doel samengebracht in the Messengers.'


Amnesty houdt Schrijfmarathon

Amnesty International houdt op woensdag 10 december, de Dag van de Mensenrechten, een Schrijfmarathon. Van 10.00 en 17.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur worden in de openbare bibliotheek aan de Drijverstraat brieven geschreven voor activisten en gewetensgevangenen.

Amnesty voert wereldwijd actie voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Miljoenen brieven zijn geschreven voor vrijlating van gewetensgevangenen en berechting van daders van mensenrechtenschendingen. Ze drongen aan op het terugdringen van de doodstraf, marteling en discriminatie. Zo verenigen 'gewone' burgers zich tegen onrecht. Op Texel worden onder meer brieven geschreven voor Chelsea Manning uit de VS, die 35 jaar gevangenisstraf kreeg wegens het openbaren van geheime overheidsinformatie aan WikiLeaks, zoals videobeelden van een Amerikaanse helikopteraanval in Bagdad. Ook wordt geschreven voor de Saudische blogger Raif Badawi, die tot tien jaar cel, duizend zweepslagen en een boete van 1 miljoen rial (191 duizend euro) werd veroordeeld.