Sjors Jimmink (links) en Dave Huijsman (midden) aan de start in Schoorl.
Sjors Jimmink (links) en Dave Huijsman (midden) aan de start in Schoorl. Foto: Benno Dros

Huijsman in race titel Rabotop

De getalenteerde Texelse mountainbiker Dave Huijsman uit De Koog houdt zicht op de titel van de Noord-Hollandse mountainbikecompetitie Rabotop. In de laatste wedstrijd, die op 21 december in Enkhuizen verreden wordt, wordt uitgemaakt wie het kampioenschap van de junioren tot en met 17 jaar op zijn naam schrijft.

Huijsman en zijn directe concurrent staan nu gelijk in punten. Na het verschijnen van de laatste editie van deze krant is namelijk bekend geworden dat Huijsman toch met tweeduizendste seconde de editie in Schoorl op zijn naam geschreven heeft. De jury verontschuldigt zich in een e-mail aan Huijsman, maar feliciteert hem ook met de winst. Een controle van de elektronische tijdwaarneming bracht de juiste winnaar naar voren.

Enkhuizen belooft een spannende strijd te worden. Niet alleen Huijsman ruikt de overwinning, maar ook Sjors Jimmink maakt serieus aanspraak op de derde plaats. Beide eilanders hebben in Schoorl bewezen opgewassen te zijn tegen het teamspel van hun rivalen en zijn extra gemotiveerd voor de zege.