De winnaars v l n r Henk Martens Peter Steffen Wil Pijper en Jopie Hooijberg. Voorgrond Rob Blok.
De winnaars v l n r Henk Martens Peter Steffen Wil Pijper en Jopie Hooijberg. Voorgrond Rob Blok. Foto: Diana Vermeulen-Kardijk

Speculaas, speculaas en nog eens

speculaas bij jeu de boulesclub

De koude oostenwind weerhield 35 leden van de Jeu de Boulesclub er niet van de strijd aan te gaan op het Speculaastoernooi, met als prijzen speculaas, speculaas en speculaas. Ook in de pauze was er... speculaas. Saai? 'Echt niet', zeggen de leden. De eerste prijs was voor Peter Steffen met 18 pnt. Tweede werd Jopie Hooiberg met 17 pnt. en derde Rob Blok met 15 pnt. Door loting ging er een prijs naar Wil Pijper en Henk Martens. Het volgende (Nieuwjaar) toernooi is op 3 januari 2015. Clubleden blijven spelen op dinsdag, donderdag en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. Wie wil meespelen is welkom.

Truus en Frans Fischer winnen in Bethel

'Overkanters' Truus en Frans Fischer hebben met 5440 punten in drie rondes de hoofdprijs gepakt bij de klaverjasdrive in buurthuis Bethel. Rie Witte en Jan Koolhof werden tweede met 16 punten verschil. Pieter van der Kamp en gelegenheidspartner Pepijn legden met 5299 punten beslag op de derde plaats.

André van de Heide en Michel Kuip hadden de pech dat zij zowel tegen de Fischers als tegen de in bloedvorm verkerende Koolhof en Witte moesten aantreden. Waar Truus en Frans Fischer tegen Kuip en Van de Heide met 1875 punten nog een nette overwinning behaalden, gingen Jan Koolhof en Rie Witte helemaal los. Met liefst 580 roempunten verzamelde het koppel 2378 punten en bereikte daarmee op 16 punten achterstand de tweede plaats achter de Fischers. Op de algemene ranglijst na vier speelavonden klommen Witte en Koolhof naar de derde plaats, achter Carla Jager en Joop Jonk, die tegen Peter Witte en Erik Hooijschuur een forse nederlaag leden. De eerste plaats is in handen van het koppel Zwezerijn, dat niet in actie kwam. De eerstvolgende speelavond is donderdag 11 december, aanvang 19.45 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.