Bijdrage €25.000,- voor Hospice Texel

Steunstichting Clasina Emelie Gollards steunt Hospice Texel met een bijdrage van €25.000,-. Dat heeft het bestuur laten weten. Met dit bedrag wil de stichting haar bijdrage leveren aan de verdere inrichting van het huis.


Prima loopweer bij Bos en Duincross

De winter doet langzaam zijn intrede. Gelukkig stond er weinig wind tijdens de 4e Bos en Duincross. Er waren zelf atleten, die nog in de korte broek ten tonele verschenen. Eigenlijk prima weer om te lopen in de Dennen.

Bij de jeugd stonden zeven deelnemers te trappelen. Niet alleen om te beginnen maar vooral om het iets warmer te krijgen. Ruben van der Voort legde de 1000 m het snelst af in 4 min 15, zijn drie jaar jongere broer Maurice finishte als tweede in 4 min 23. Bij de meisjes was Imme van der Kerkhof het rapst in 4 min 27, wat een pr opleverde. Sofie Vlaming werd knap tweede in 4 min 34 en Nina Bakker zag dat de klok stopte in 4 min 57 waarmee ze de derde plaats opeiste en een pr vestigde.

Bij de 1700 m was het een spannende strijd voor de eerste plaats. Dennie Banda en Dorus Overmaat ontliepen elkaar niet veel. Dennie sprintte naar de overwinning in 6 min 9. Dorus moest een seconde toegeven maar verbeterde wel zijn pr. David van Logchem werd eerste bij de 2,9 km in 11 min 37 en snelste meisje was Milou de Ruijter in 15 min 36. De 5.8 km werd gewonnen door Mattijs Duin in 24 min 29 gevolgd door Maikel van der Gracht in 25 min 15 en Jan Zijm en Axel Garritsen, die gezamenlijk in 25 min22 over de meet kwamen. Snelste vrouw was Margot van der Ven in 27:31 en de tweede plek werd ingenomen door Remkje Visser in 29 min 35. Voor de eer op de 8.8 km moest nog flink gestreden worden door Jaap Witte en Morgan Thire uit Arnhem. Jaap wist zijn baansnelheid om te zetten in winst en eindigde in 31 min 4. Dat was 16 seconden sneller als zijn opponent. Lutz Lohse eindigde in 33 min 17 als derde. De volledige uitslag staat op www.avtexel.nl De volgende cross is op 14 december, een keer goed om Ouwe Sunderklaas er uit te lopen.