Texel'94 speelt in streekderby gelijk

Texel '94 heeft zondag in streekderby tegen koploper Den Helder een 2-2 gelijkspel behaald. De Helderse ploeg ontsnapte aan een nederlaag.

De eerste helft was er aantrekkelijk spel. De beste kansen waren voor de thuisclub, het tempo lag hoog. De voorhoede van de Texelaars had moeite tegen de hechte defensie van de gastheren kansen te creƫren. De eerste hoekschop was voor de bezoekers. De daar op volgende snelle counter van de thuisclub leverde een kans op, waarbij de bal tegen de paal van het Texelse doel werd geschoten om vervolgens in de handen van keeper Alie te belanden. In deze fase gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe. Het spel ging snel op en neer. Omstreeks de 12e minuut werd een vrije trap van de thuisclub naast het Texelse doel geschoten. In de 15e minuut trok de goed en strak leidende scheidsrechter de eerste gele kaart tegen een Helderse speler wegens een te harde charge op Sander de Haan. In deze fase zagen we een Texelse ploeg die probeerde druk te zetten op de gastheren. De bezoekers moesten alert blijven op de dreigende uitvallen van het Helderse team. Omstreeks de 20e minuut verdween een afstandsschot van Ralph Slik over het vijandelijke doel. Er werd fel gestreden, dit ging gepaard met veel overtredingen. Na een half uur kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Door stug verdedigen door de Helderse defensie konden de spitsen van de gasten niet in stelling worden gebracht. Na exact 45 minuten gaf de scheids het sein voor rust. Direct bij het begin van de tweede helft schoot een van de Helderse spitsen naast het heiligdom van keeper Alexander Smit. Beide partijen kregen in het vervolg corners en vrije trappen te nemen. Hieruit werd geen voordeel gehaald. Omstreeks de 60e minuut verdween een levensgrote kans van de gastheren over het Texelse doel. Hierna deed de vermoeidheid bij de spelers van zich spreken en het tempo raakte uit de wedstrijd. Bart de Lugt werd gewisseld voor Jeroen Vlaming. Het spel werd rommelig en er viel weinig te genieten. 10 minuten voor het einde kende de scheidsrechter Texel '94 een strafschop toe wegens opzettelijk hands van een der verdedigers van Den Helder in het strafschopgebied. Ruben Duinker gaf de Helderse keeper geen schijn van kans.(1-1). De bezoekers kregen vleugeltjes en roken dat er meer te halen was. Zeven minuten voor het einde scoorde Sander de Haan de 1-2. Texel '94 leek te gaan stunten tegen de koploper. Het Helderse team kreeg een knak. In de 90e minuut kreeg Den Helder een vrije trap op de rand van het Texelse strafschopgebied. De strak ingeschoten bal verdween langs de muur in de uiterste hoek, buiten bereik van keeper Smit.