De Koog verliest van Sint-Boys

De Koog heeft de reeks van ongeslagen uitduels zondag niet kunnen voortzetten. In Sint Maarten liep het team tegen een 2-0 nederlaag aan.

In de eerste helft was de strijdwijze van Sint Boys duidelijk zichtbaar. De lange bal was het middel voor de ploeg uit Sint Maarten. Fraai combinatiespel was niet prioriteit één voor de gastheren. Ballen over de grond spelen was ook lastig, omdat het slechte veld ervoor zorgde dat ballen meerdere keren beroerd moesten worden, alvorens ze verder konden worden gespeeld. De Koog daarentegen probeerde zorgvuldig het spel te bepalen. Dat lukte een fase vrij aardig. Tot het zestienmetergebied kon De Koog de bal eenvoudig rondspelen. Maar eenmaal daar was vaak de voortzetting niet goed genoeg om tot scoren te komen. Een goed schot van Bart-Jan Grisnigt ging via een hand van de keeper tegen de paal over de achterlijn. In de 28e minuut ging het mis in de opbouw. Peter Koorn speelde door het centrum Bart-Jan Grisnigt aan, die weg probeerde te draaien. Een tegenstander ontfutselde de bal waardoor Grisnigt het nakijken had. De bal werd meegeven op een aangesnelde speler en eenvoudig binnengeschoven: 1-0. Na de thee was het De Koog dat met drang naar voren op zoek was naar de aansluitingstreffer. Sint Boys had het duidelijk lastiger dan in de eerste helft.. Slechts met een paar lange halen van achteruit wisten de gastheren over de middenlijn te komen. De Koog kon niet echt een vuist maken. De scheidsrechter gaf een aantal vrije trappen aan het team uit De Koog, maar met deze dode spelmomenten werd nauwelijks doelgevaar gesticht. Trainer Marcel Ris probeerde door twee verse krachten in te brengen de wedstrijd wellicht over de streep te kunnen trekken. Luuk Kedde werd gewisseld voor Yoni Houwing en Ben Daalder kwam in de ploeg voor Andries Kuip. Na een fout van Miko Honingh kon de spits van Sint-Boys eigenlijk alleen op keeper Eddy Witte afgaan. Zijn schot op doel wist de laatstgenoemde keurig te pareren. In de 77e minuut wist de ploeg uit Sint Maarten tegen de verhouding in toch tot scoren te komen. Een vrije trap kon argeloos worden aangenomen door een compleet ongedekte Sint Boys speler, waarna hij de bal langs keeper Eddy Witte kon tikken: 2-0. Na de 2-0 probeerde De Koog met man en macht verandering te brengen in de score. Met lange ballen werd geprobeerd om mensen in de zestien te vinden, maar dit kwam niet uit de verf. De eindstand bleef 2-0. Ris: 'Afgezien van een schot op de paal zijn we vanmiddag nauwelijks gevaarlijk geweest. Daarbij kregen we de twee tegengoals tegen, door fouten van onszelf. Soms heb je zo´n dag dat er eigenlijk niets wil lukken. Dit was dus zo´n dag. Aan de vechtlust ontbrak het zeker niet.'