Gijs de Graaf van ZDH passeert een tegenstander van Dirkshorn.
Gijs de Graaf van ZDH passeert een tegenstander van Dirkshorn. Foto: Willem Sangers

ZDH geeft zege weg in slotfase

ZDH speelde zondag een ijzersterke wedstrijd en leek zelfs op weg naar de tweede (thuis)zege van het seizoen. In de 89ste minuut ging het echter nog mis en scoorde tegenstander Dirkshorn de gelijkmaker: 2-2.

Bij afwezigheid van Marcel Boone, die voor zijn cursus Oefenmeester III een andere wedstrijd moest analyseren, werd ZDH gecoacht door oud-trainer Gerard Boogaard. Hij zag zijn team sterk starten tegen de nummer vijf van de ranglijst. De eerste kansen waren voor de thuisploeg. Aan de andere kant ontsnapte ZDH toen een tegenstander te hoog mikte. Halverwege de eerste helft kwam ZDH op voorsprong. Jonas Leenhouts kopte uit een corner van Remco Boogaard snoeihard raak. Even later had Boogaard de 2-0 op zijn schoen. Hij omspeelde de keeper, maar een verdediger bracht redding. ZDH-keeper Daniël Bakker liet zijn klasse zien door de bal van de voeten van een aanvaller te plukken. Ook bij enkele schoten bewees hij één van de betere keepers in deze klasse te zijn. Hij werd daarbij gesteund door een solide verdediging, geleid door de 44-jarige Jean-Pierre van den Biggelaar. Vlak na de rust kwam Dirkshorn op gelijke hoogte. ZDH herstelde zich knap, bleef fel van zich afbijten en daarnaast ook nog eens goed voetballen. Het gelijkspel tegen koploper DTS, dat zondag met 1-5 won bij titelconcurrent SRC, had de Zwaluwen duidelijk vertrouwen gegeven. Ondanks het hoge tempo werd er goed gecombineerd en was er nauwelijks balverlies. In de loop van de tweede helft deden zich een paar mooie kansen voor. Na een pass van de voortreffelijk spelende Guido Boogaard kon Bomas de uit zijn doel gekomen keeper net niet passeren. Remco Boogaard knalde hard op de lat en Gijs de Graaf verslikte zich bij een mooie actie op de achterlijn. Een verre inworp van invaller Kenny Witte zorgde voor zo veel paniek, dat de bal via de keeper en de paal naast ging. Vijf minuten voor tijd kwam de beloning, toen Witte een voorzet op maat gaf op Bomas, die schitterend raak volleerde. De vreugde werd bijna nog groter, maar Remco Boogaard schoot even later naast. Een minuut voor tijd kwam Dirkshorn op gelijke hoogte. Daar ging buitenspel aan vooraf, zo leek het, maar de scheidrechter keurde de treffer goed. ZDH blijft ondanks het gelijkspel op de laatste plaats.