Lisa, Sharon en Ilse bezig met de voorbereidingen voor het feest.
Lisa, Sharon en Ilse bezig met de voorbereidingen voor het feest. Foto: Jeroen van Hattum

Leerlingen bereiden feest voor

Ze zijn inmiddels volop bezig met de voorbereidingen. OSG-leerlingen en klasgenoten Ilse Slegtenhorst, Sharon Ippen en Lisa Buijs houden vrijdag 12 december tijdens Ouwe Sunderklaas in het oude postkantoor aan de Parkstraat in Den Burg een feest voor jongeren.

De drie doen dat in het kader van de maatschappelijke stage die de leerlingen voor school moeten lopen. Lisa, Sharon en Ilse hebben inmiddels links en rechts contacten met derden gelegd, denken na over de aankleding van het pand, zijn bezig met publiciteit rondom het feest en denken ook na over de inkoop van drinken en lekkers. Het wordt een feest voor jongeren vanaf twaalf jaar dat om 20.00 uur begint en tot 01.00 uur duurt. De meiden krijgen medewerking van onder meer Young4Ever, de dorpscommissie van Den Burg, het Nationaal Fonds Kinderhulp en de Brijder Jeugd.

De laatste stuurt mensen die tijdens het feest in het voormalig postkantoor alcoholvrije cocktails maken en er lopen die avond jongeren rond om voorlichting te geven over effecten en risico's van alcohol en uitgaansdrugs. Stiehl helpt de dames aan een podium waarop twee Texelse DJ's de hele avond voor de muziek zorgen.