Kamervragen over OV-chipkaart

De SP heeft gisteren Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Mansveld over het wegvallen van de OV-chipkaart op Texel als op 14 december de Texelhopper van start gaat.

SP-Kamerlid Farshad Bashir wil onder meer weten of het wettelijk is toegestaan dat een vervoerder besluit geen OV-chipkaart meer te accepteren? 'Zo nee, waarom gebeurt dit dan toch? Zo ja, acht u dit wenselijk?' Mansveld liet twee weken geleden al weten niet enthousiast te zijn dat de OV-chipkaart op Texel niet meer geldig zou zijn als de Texelhopper van start gaat. Volgens de staatssecretaris is de OV-chipkaart hét betaalmiddel voor het openbaar vervoer in Nederland.

Bashir wil weten of Mansveld het met hem eens is dat 'ongewenst is' dat elke ritprijs straks drie euro kost ongeacht de afstand en dat kortingen die uit de OV-chipkaart voortkomen vervallen? Het Kamerlid wil ook weten of de staatssecretaris het net als hij 'bizar' vindt dat studenten met recht op gratis reizen ook moeten gaan betalen en dat mensen met een OV-jaarkaart 'ook moeten gaan betalen voor het openbaar vervoer op Texel?'. Bashir wil weten of Mansveld bereid is naar de bevolking op Texel te luisteren en zich in te spannen om de OV-chipkaart voor het openbaar vervoer op het eiland te behouden.'