Ondersteuning vanuit het Sociaal Team.
Ondersteuning vanuit het Sociaal Team.

Sociaal Team Texel staat klaar voor verlenen hulp bij vragen

Heeft u een (hulp)vraag of problemen op het gebied van uw gezondheid, financiën of bijvoorbeeld met de opvoeding van uw kinderen? Of wilt u een hulpbehoevende buur of een familielid helpen?

Vanaf 1 januari 2015 regelt de gemeente Texel de ondersteuning voor haar inwoners via het Sociaal Team Texel. Binnen dit team slaan verschillende medewerkers van de gemeente en Texelse zorg- en welzijnsorganisaties de handen ineen om zorg en ondersteuning dichtbij de inwoners beter te organiseren.

Het Sociaal Team biedt een helpende hand door samen met u op zoek te gaan naar een passende oplossing. Deze is vaak dichtbij huis te vinden, binnen uw sociaal netwerk bestaande uit familie, vrienden, buren of kennissen. Mocht het probleem daar niet kunnen worden opgelost dan helpt het sociaal team u om de juiste hulpmiddelen en professionele ondersteuning te vinden.

Het Sociaal Team werkt volgens het principe 'één huishouden, één plan, één regisseur'. Een regisseur zorgt ervoor dat alle hulpverlening goed op elkaar wordt afgestemd om de bestaande problemen aan te pakken of te verkleinen. Doel is dat mensen (blijven) meedoen in de maatschappij. Het bieden van ondersteuning en hulpverlening op maat staat centraal.

Binnen het Sociaal Team werken de medewerkers van de gemeente voor jeugd, leerplicht, werk en inkomen, schuldhulp en Wet maatschappelijke ondersteuning nauw samen met verschillende organisaties op het gebied van zorg en ondersteuning, zoals Texels Welzijn, MEE, de Omring (wijkverpleging),het schoolmaatschappelijk werk en de aanbieders van jeugdzorg. Het team is al een tijdje in bedrijf om vanaf 1 januari 2015 klaar te zijn voor alle nieuwe werkzaamheden. U kunt het Sociaal Team bereiken via telefoonnummer 14 0222 of via sociaalteam@texel.nl.