Van der Veen en Koomen winnen achtste ronde klaverjascompetitie

Klaverjassers Lieuwe van der Veen en Co Koomen hebben in de achtste speelronde van de klaverjascompetitie de meeste punten gepakt. Bas Tromp en Frans Stark blijven het klassement aanvoeren.

Co Koomen en Lieuwe van der Veen hadden er zin in tijdens deze ronde. Na een periode met tegenslag waren zij wat uit de top weggezakt. In deze speelronde werd een deel van de opgelopen schade hersteld. Alleen het derde spel viel wat uit de toon, maar in de andere drie spellen werd steeds de 1800 ruim overschreden.

Koomen en Van der Veen haalden 7151 punten en hengelden daarmee de eerste rondewinst van dit seizoen binnen. Hans Westdorp en Jan Zaal bleven goed in het spoor. Zij leken te gaan winnen, maar bij hen was het laatste spel net onvoldoende om de rondewinst over de streep te trekken. Westdorp en Zaal haalden 7027 punten en knaagden eindelijk weer eens wat van de achterstand op de leiders af. Bas Tromp en Frans Stark blijven het uitstekend doen. Elke week spelen zij ruim boven het gemiddelde. Deze keer werd er een score van 6758 punten neergelegd. Zij blijven daarmee solide aan de leiding. Willem Koomen en Bart Weijdt tekenden zonder echte uitschieters voor de vierde plaats. De score van 6649 punten leverde wel drie plaatsen winst in het klassement op. Koomen en Weijdt bezetten nu de vierde plaats. Theo Stoelinga en Frans van Westenbrugge haalden met 6487 punten de vijfde plaats binnen. De basis hiervoor werd gelegd in het eerste spelletje van bijna 2000 punten. Zij stijgen van veertien naar twaalf. Het gemiddelde was met 6213 punten niet meer dan redelijk.

Er werden 28 marsen gespeeld. In het algemeen klassement wordt het gat tussen Stark en Tromp en de achtervolgers steeds groter. Alleen Zaal en Westdorp blijven nog min of meer in het spoor met 1368 punten achterstand. Fenny Caspers en Peter van Heerwaarden staan nu derde op 2384punten. De nummers vier Weijdt/Koomen staan al ruim 3600 punten achter.