ZDH was niet in staat tegenstander De Forresters weerstand te bieden.
ZDH was niet in staat tegenstander De Forresters weerstand te bieden. Foto: Barry van der El

ZDH A1 verliest van koploper

Juniorenteam ZDH A1 had zaterdag goede hoop op een mooi resultaat voor de wedstrijd tegen koploper De Foresters A2. Twee weken eerder was namelijk nummer twee Kolping Boys op een gelijkspel gehouden. Maar die hoop bleek tevergeefs. Hoewel de Zwaluwen voor rust slechts één doelpunt hoefden te incasseren, liep de nummer één in de tweede helft uit naar een geflatteerde 3-0 eindstand. De Hoornders begonnen afwachtend aan de wedstrijd en had moeite met het zachte en hobbelige natuurgrasveld in Heiloo. De gastheren leken beter met de omstandigheden om te gaan en hadden een duidelijk veldoverwicht, zonder echt heel grote kansen te creëren. Toch hing de 1-0 al een tijdje in de lucht toen in de 28e minuut de koploper daadwerkelijk op voorsprong kwam. Een corner viel pal voor de voeten van een speler van De Foresters en die schoot rakelings langs verdediger Adriaan Lap, die bij de tweede paal stond opgesteld: 1-0. Langzaam maar zeker kroop ZDH enigszins uit zijn schulp en dat leverde twee kleine kansen op. Na rust kon een aanvaller van de gastheren profiteren van een foutje van ZDH en schoot beheerst langs keeper Kooij. Zo'n kwartier voor tijd kon laatste man Jurre Daalder een bal niet goed aannemen, waarna de spits van de thuisploeg voor de 3-0 maakte.