Veel publiek op de been tijdens de wedstrijd SV De Koog - St. George.
Veel publiek op de been tijdens de wedstrijd SV De Koog - St. George. Foto: Andries Kuip

Verlies De Koog tegen St. George

Tegen St. George was het Leon Zijm van SV De Koog die goede vrije trap van Peter Koorn magistraal binnenkopte. 1-0. Het team uit Spierdijk wilde laten zien dat het niet voor niets ongeslagen bovenaan stond. De Koog speelde reactievoetbal en liet het St George het spel maken. De keeper van De Koog vertolkte een heldenrol. Omstreeks de 30e minuut kreeg De Koog door een handsbal van Robin Schoo een penalty tegen. Koger keeper Eddy Witte pakte de inzet van de middenvelder van St. George. Jammer was dat tijdens deze leuke en interessante pot voetbal de scheidsrechter zichzelf niet was en van dit leuke duel een onemanshow maakte. Hij voelde de wedstrijd niet aan en vloot werkelijk waar voor ´alles´. Daarbij strooide hij met gele kaarten. In de tweede helft kwam De Koog scherp uit de kleedkamer, maar moest na tien minuten spelen toch de gelijkmaker incasseren. De koog kreeg geen vat op de nr. 9 van St George. De sympathieke speler was lichtvoetig en afkomstig uit de 2e klasse KNVB zondag. Hij maakte de 1-1 2-1, 3-1 en was betrokken bij de 4-1. Robin Schoo kreeg een uitgelezen kans om de 3-2 te maken. Peter Koorn passeerde een paar spelers waarna hij de bal breed legde op Schoo. Oog in oog met de keeper schoot hij tot ieders ongeloof naast. Ook Leon Zijm kreeg een goede mogelijkheid. Tegen een voorzet kon Zijm niet krachtig genoeg zijn hoofd zetten.